News

Dan Barna desființează coaliția PNL-PSD: “Va începe un jaf din banul public”. Ce spune despre șansele ei de reușită

Dan Barna, fost președinte USR, a catalogat foarte dur coaliția PNL-PSD, analizând și ce șanse dă acestei construcții politice să reziste, declarând: "o să înceapă jaful din banul public".
16.11.2021 | 21:35
Dan Barna desfiinteaza coalitia PNLPSD Va incepe un jaf din banul public Ce spune despre sansele ei de reusita
ADVERTISEMENT

Barna a lansat mai multe atacuri la adresa coaliției încă de la începutul negocierilor pentru formarea sa, declarând că este o construcție a PNL și a președintelui Klaus Iohannis.

Liberalii au votat marți seara că sunt de acord cu rotativa premierilor în interiorul coaliției, cu condiția ca primul prim-ministru să fie din partea PNL.

ADVERTISEMENT

Dan Barna: “Va începe un jaf din banul public” Ce șanse dă coaliției PNL-PSD

Va începe un jaf din banul public. Vor fi șase luni în care va fi o aparentă liniște, apoi vor urma acuze publice, vor urma declarații pline de emfază și apoi va urma o criză.

Acum vedem o realitate pe care am anticipat-o, PNL s-a predat. A avut opțiunea de a fi partener majoritar în coaliția cu UDMR și USR, a optat să se predea PSD-ului.

ADVERTISEMENT

În acest moment, rezultatul votului din decembrie 2020 iese din calculul politic, deci PSD revine la guvernare adus de o guvernare PNL.

Povestea asta cu rotația premierului, acest bambilici între premieri, este cea mai sigură garanție că această coaliție nu poate să existe.

ADVERTISEMENT

Nu avem în 30 de ani de politică dâmbovițeană un asemenea exemplu, este foarte puțin probabil ca Marcel Ciolacu să zică după un an și jumătate ‘mulțumesc, acum mă retrag și îl invit pe Florin Cîțu’.

Din păcate vedem PSD revenit, pe cai mari, cu majoritate în Guvern, exact ce românii nu și-au dorit.

ADVERTISEMENT

Comedia continuă, este exact ceea ce auzim de un număr de zile. Am observat că Florin Cîțu și-a internalizat coaliția cu PSD, este constructorul acestei coaliții, este un semn de adevăr transmis românilor. Florin Cîțu a construit o coaliție PNL-PSD și este foarte mândru de asta.

Coaliția nu va funcționa, asta o știe orice român. Tot o certitudine este că sunt foarte mulți membri PNL care sunt revoltați de faptul că partidul a fost transformat în partid remorcă și agățat de căruța PSD.

Există o bucată importantă din PNL, unii sunt cu Ludovic Orban, alții nu, care înțelege că lozul cu Florin Cîțu nu a fost cel câștigător.

Un Guvern cu număr de miniștri majoritari PSD este un Guvern PSD și cu alte partide. Ce poate să fie mai tragic decât un partid care se declară urmașii brătienilor decât să ajungă în halul în care a ajuns asta PNL?

Există în continuare oameni în PNL care înțeleg că măsurile propuse de PSD sunt cele care au plasat România la marginea Europei.

O guvernare pe partea dreaptă în 2024 va trebui să fie construită și cu o bucată care poartă astăzi tabla deja ruginită a PNL.

Nu aș scoate cu totul din calcul scenariul alegerilor anticipate. Eu sunt foarte sceptic că această marmeladă guvernamentală care se aglutinează astăzi va funcționa”, a declarat Dan Barna la Digi24.

Barna, despre negocierile de formare a coaliției PNL-USR-UDMR: “Din prima zi propunerea PNL a fost Florin Cîțu”

“Gândiți-vă câtă încredere a avut guvernarea din partea cetățenilor, cu un premier cu o aparență de reformare, tânăr, sperând să nu fie iar o păcăleală.

Propunerea vehiculată dinspre PNL și dinspre Cotroceni a fost Florin Cîțu, prima zi de negocieri a început cu această propunere de premier.

Ne-am înșelat în legătură cu capacitatea lui Florin Cîțu de a conduce o coaliție, ne-am asumat acest lucru. Pe drum s-a dovedit doar un om care vrea să plătească niște clientelă de partid.

La momentul acela, noi am crezut că este o dorință reală de a avea o coaliție așezată pe baze solide care să poată duce România cât mai departe. Odată ajuns premier, Florin Cîțu a perceput parteneriatul acesta prin…el conduce, noi ceilalți aplaudăm”, a adăugat fostul președinte USR.

 

ADVERTISEMENT