News

Dan Barna, despre Florin Cîțu: “Nu și-a respectat niciunul dintre cuvintele date”

Dan Barna, lider al USR PLUS, a fost extrem de critic la adresa lui Florin Cițu, declarând că: 'nu și-a respectat niciunul dintre cuvintele date".
29.09.2021 | 22:07
Dan Barna despre Florin Citu Nu sia respectat niciunul dintre cuvintele date
ADVERTISEMENT

Barna a declarat în urmă cu două săptămâni că i s-a părut că actualul premier este unul reformator, dar că recunoaște faptul că s-a înșelat în privința acestuia.

Dan Barna se află în competiție pentru președinția USR PLUS, în primul tur fiind devansat de către Dacian Cioloș, urmând ca cei doi să se înfrunte în cadrul celui de-al doilea tur.

ADVERTISEMENT

Dan Barna, despre Cîțu: “Nu a respectat niciunul dintre cuvintele pe care le-a dat”

“Credem că singura coaliție care poate să scoată România din criză este una USR-PNL-UDMR. Vedem că PNL spune, nu, mergem cu Florin Cîțu chiar dacă a aruncat în aer coaliția, chiar dacă nu și-a respectat niciunul din cuvintele date, niciuna din semnăturile pe care partidul le-a făcut în cadrul coaliției”, a spus Dan Barna la B1TV, conform gândul.ro

Candidatul pentru șefia USR PLUS a reiterat faptul că există doar două scenarii pe care partidul le ia în calcul: ori să fie numit un alt premier, ori dacă PNL și președintele României, Klaus Iohannis, continuă cu sprijinul pentru Florin Cîțu, formațiunea politică din care face parte va merge în opoziție.

ADVERTISEMENT

“Sunt două opțiuni foarte clare, fie avem un alt premier, care înțelege și respectă ceea ce înseamnă colaborarea într-o coaliție, fie dacă președintele, PNL-ul decid să îl păstreze pe Florin Cîțu, USR –PLUS merge în opoziție și Florin Cîțu guvernează cu Marcel Ciolacu, cu PSD-ul.

De o lună de zile colaborează foarte bine. Dacă acest guvern minoritar poate să funcționeze și moțiunea pică, mergem în opoziție”, a adăugat Barna.

ADVERTISEMENT

Barna a subliniat faptul că actualul premier nu înțelege modalitatea în care trebuie să funcționeze o coaliție de guvernare și nu își dorește ca toți membrii din interiorul acesteia să se simtă respectați și să vadă că obiectivele lor politice sunt îndeplinite.

“Ideea că PNL sau Florin Cîțu ne dă el ceva, alte ministere, să ne cerem scuze, arată în continuare incapacitatea de a înțelege ce înseamnă o coaliție, premierul nu înțelege că rolul premierului este de a se asigura că toți membrii coaliției sunt respectați și obiectivele lor politice devin realitate”, a declarat candidatul la șefia USR PLUS

ADVERTISEMENT