News

Dan Barna, despre scandalul de la Sectorul 1: ”Este, de fapt, disperarea domnului Tudorache și a PSD-ului”

01.10.2020 | 22:41
Dan Barna despre scandalul de la Sectorul 1 Este de fapt disperarea domnului Tudorache si a PSDului
ADVERTISEMENT

Chiar dacă Dan Tudorache solicită anularea voturilor și reluarea alegerilor locale din Sectorul 1 al Capitalei, filmarea care surprinde un candidat al Alianței USR-PLUS alături de alte persoane în încăperea din Biroul Electoral al Sectorului 1 în care se aflau sacii cu voturi, imaginile nu probează o fraudă electorală.

Cel puțin așa susține Dan Barna, care nu sesizează nicio neclaritate în imaginile „banale” publicate noaptea trecută de Antena 3. În plus, potrivit liderului Uniunii Salvați România, pentru a-și susține acuzațiile, adversarii politici ar fi încercat să acrediteze ideea că incidentul respectiv ar fi avut loc cu o zi înainte.

ADVERTISEMENT

Lucrurile sunt foarte clare. Este, de fapt, disperarea domnului Tudorache și a PSD-ului, pentru care e de neconceput că au pierdut Sectorul 1”, a afirmat Barna în interviul acordat recent.

Dan Barna se apără în scandalul de la Sectorul 1: „În noaptea filmării era toată lumea prezentă în secție”

Sunt imagini de o banalitate totală, cu personalul secției biroului electoral de sector, în activitatea lor firească. Omul a intrat, a aprins becul, a căutat sacul respectiv, a ieșit cu el. Președintele biroului de sector și președintele secției au decis să verifice lista de voturi care erau în sac și i-a invitat alături de el, tocmai pentru transparență. Ușa dădea fix în camera unde era BES 1.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții partidelor s-au uitat pe liste, au numărat voturile, le-au pus la loc și nu a fost nimic în neregulă. Domnul Ciolacu a încercat să acrediteze ideea că filmarea era cu o zi mai târziu.

Filmarea era, de fapt, din noaptea de luni spre marți. În noaptea filmării era toată lumea prezentă în secție, Jandarmeria a și confirmat că nicio persoană neautorizată, fără permisiunea președintelui secției, nu a intrat în camera respectivă.

ADVERTISEMENT

Lucrurile sunt foarte clare. Este, de fapt, disperarea domnului Tudorache și a PSD-ului, pentru care e de neconceput că au pierdut Sectorul 1. Așteptăm niște rezultate în dosarul deschis pe bună dreptate de procurori cu privire la persoana prinsă cu procesele verbale asupra sa.

Dacă închidem ochii, peste patru ani vom avea o secvență similară. Acolo este un mecanism de fraudate. Fiind foarte atenți colegii noștri, au reușit să îl surprindă și nu există nicio explicație coerentă pentru gestul său.

ADVERTISEMENT

Pe bună dreptate a fost respinsă solicitarea de renumărare. În afară de circul pe baza unor imagini banale, nu există nicio neclaritate. Ceea ce s-a întâmplat în spaţiul public şi ceea ce au livrat aceste televiziuni de casă este de domeniul absurdului şi o bătaie de joc, de fapt”, a declarat Dan Barna.

 „Nu cred că Nicușor Dan va intra în PNL”

În altă ordine de idei, acesta este convins că primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, nu va intra în echipa Partidului Național Liberal, chiar dacă imediat după alegeri a participat la ședința liderilor formațiunii. Cât despre alegerile parlamentare din decembrie, „lucrurile vor fi mult mai echilibrate și sunt foarte convins că vom trece semnificativ de 20%”, susține președintele USR.

Nu cred că Nicușor Dan va intra în PNL. A fost consecvent în mesajul transmis, că are un proiect pentru București și nu cred că va face o opțiune politică într-o direcție sau alta. Miza pentru colegii noștri din Primăria Generală și din cele de sector este ca proiectele USR să devină realitate.

La parlamentare vom obține un scor semnificativ mai bun, pentru că vom avea alegeri în două tururi. Nu mai sunt nici pârghiile și interesele locale din orașe, lucrurile vor fi mult mai echilibrate și sunt foarte convins că vom trece semnificativ de 20%. Cu PNL vom avea o colaborare pe proiecte foarte concrete”, a mai spus Dan Barna la Digi 24.

ADVERTISEMENT