ADVERTISEMENT
News

Dan Barna, despre scandalul de la Spitalul Județean Sibiu: „Nu am crezut că putem să avem situaţii de Ev Mediu”

Autor: Bogdan Solomon | 09.03.2021 | 08:52
Dan Barna, despre scandalul de la Spitalul Județean Sibiu: „Nu am crezut că putem să avem situaţii de Ev Mediu”
Vicepremierul amenință cu măsuri dure dacă se dovedește că pacienții Covid erau legați și sedați. Sursa foto: Colaj Fanatik

Vicepremierul Dan Barna s-a declarat șocat de acuzațiile unui fost asistent medical din Spitalul Clinic Judeţean de Urgență Sibiu cu privire la neregulile identificate în secţia ATI dedicată pacienților cu Covid-19 și a dat asigurări că „lucrurile nu vor rămâne așa”.

ADVERTISEMENT

De altfel, Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu s-a autosesizat în acest caz și a întocmit deja un dosar penal de cercetare pentru omor. În plus, Corpul de Control al Ministerului Sănătății a fost trimis la fața locului pentru a verifica dacă bolnavii erau într-adevăr legați și sedați, iar conducerea unității sanitare a demarat o anchetă internă.

Dincolo de povestea efectivă, cumva e bine că persoana care s-a hotărât a şi spus că e gata să dea declaraţii şi în faţa unor organe de anchetă, în faţa unor procurori, pentru că lucrul acesta nu poate să rămână aşa şi nu va rămâne aşa”, susține liderul USR.

ADVERTISEMENT

Scandalul de la Spitalul Județean Sibiu nu rămâne fără urmări. Dan Barna amenință cu măsuri dure

Sunt trei anchete în curs în momentul acesta. Este ancheta Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este ancheta Corpului de control al ministrului Sănătăţii şi este, înţeleg, şi o anchetă a conducerii interne a spitalului.

Ştiam că sunt probleme la acel spital. Am avut, de-a lungul timpului, mai multe luări de poziţie în diverse momente, dar nu mi-am imaginat niciun moment aceste grozăvii pe care le-am citit, că situaţia este atât de gravă.

ADVERTISEMENT

Ştiam că sunt probleme de management, de alocare a resurselor, de flux al pacienţilor, probleme de management disfuncţional al unui spital.

ADVERTISEMENT

În niciun caz nu am crezut că putem să avem situaţii de Ev Mediu, pentru că dacă lucrurile prezentate acolo sunt reale şi cifrele de mortalitate, statisticile de mortalitate confirmă că există o problemă.

 Dincolo de povestea efectivă, cumva e bine că persoana care s-a hotărât a şi spus că e gata să dea declaraţii şi în faţa unor organe de anchetă, în faţa unor procurori, pentru că lucrul acesta nu poate să rămână aşa şi nu va rămâne aşa”, a declarat Dan Barna la TVR 1.

ADVERTISEMENT

Când devine agitat, îl sedează”

Totul a pornit de la semnalul de alarmă tras de un lucrător medical în secția de terapie intensivă a Spitalului Judeţean din Sibiu, care susținea că pacienţilor cu COVID-19 li se administrează anestezice şi sedative extrem de puternice.

„Când devine agitat, îl sedează. Au fost cazuri când din disperare că rămân fără aer, au devenit agitaţi şi şi-au rupt branulele, legăturile. Dar de aici, să-i sedezi până la moarte, să-i răstigneşti ca pe vite şi să-i legi de paturi e cale lungă”, a dezvăluit asistentul medical.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!