News

Dan Barna, despre situația gunoaielor din Sectorul 1: “Este un cost pe care trebuie să îl plătim”

Dan Barna, vicepremierul României, a discutat marți la TVR despre situația deșeurilor din sectorul 1, declarând că: "pentru a discuta problemele acestea, trebuie să plătim un cost".
08.06.2021 | 22:12
Dan Barna despre situatia gunoaielor din Sectorul 1 Este un cost pe care trebuie sa il platim
ADVERTISEMENT

Barna a declarat luni că primarul Clotilde Armand are tot sprijinul USR PLUS în lupta pe care o poartă cu compania Romprest legată de colectarea deșeurilor din Sectorul 1.

Primarul de sector a cerut în urmă cu câteva zile instaurarea stării de alertă după ce compania nu a mai colectat deșeurile.

ADVERTISEMENT

Barna, despre gunoaiele din Sectorul 1: “Sunt zile de disconfort, e un preț pe care îl plătim”

Dan Barna: “Sunt niște zile de disconfort și eu am gunoi la bloc, dar este un cost pe care trebuie să îl plătim pentru a discuta probleme acestea legate de contractele oneroase, asta e realitatea.”

Ionuț Cristache: “Ați promis astfel de politică și e foarte bine că denunțati contracte care poate sunt păguboase pentru cetățeni.”

ADVERTISEMENT

Dan Barna: “Cum poate?”

Ionuț Cristache: “Stați puțin că nu sunteți instanță, domnule Barna, o instanță este cea care spune că un contract este bun sau prost, dumneavoastră acum doar o retorică.”

Dan Barna: “Nu este o retorică, este un lucru pe care îl spune orice cetățean care se revoltă, am zis să aduc și acest gen de mesaj.”

ADVERTISEMENT

Ionuț Cristache: “Nu mai vorbiți în numele cetățenilor, că v-au votat 16% din prezență 30%, să lăsăm cetățenii în pace că și așa au probleme.”

Dan Barna: “Dacă nu votezi, nu contezi. Cu asta am încheiat acest subiect.”

Ionuț Cristache: “Cum adică nu contezi? În democrație am și dreptul să nu votez.”

Dan Barna: “Dacă nu mergi la vot, reprezentativitatea este făcută de cei care votează, așa este în toată lumea.”

ADVERTISEMENT

Dan Barna: “Eu în doamna Clotilde Armand văd un primar care, în sfârșit, după foarte mulți ani de zile își asumă să spună despre contractele păguboase pentru cetățeni.”

Ionuț Cristache: “Ce s-a rezolvat într-un an de zile de când este doamna Armand primar?”

Dan Barna: “Am discutat cu un cetățean în Sectorul 1 și mi-a spus că a putut să își rezerve în zece minute parcarea și așteaptă asta de 20 de ani. Un lucru simplu veți spune, probabil.”

Ionuț Cristache: “Asta mi-ați spus și ultima dată, acum o lună și ceva când am discutat. Am crezut că îmi veți spune altceva.”

Dan Barna: “Unii poate regretă liniștea din timpul domnului Iliescu, dar ca să schimbi niște realități trebuie să treci și prin astfel de situații.

Nu vei avea niciodată o companie coruptă care va pleca singură. Doamna Armand luptă cu adevărat pentru cetățeni, nu se duce doar să facă conferințe presă.”

Ionuț Cristache: “Cât va continua situația cu deșeurile?”

Dan Barna: “Eu sper să se rezolve cât mai repede.”

Ionuț Cristache: “Ați întrebat-o dacă are și o finalitate?”

Ionuț Cristache: “Da, finalitatea este ajungerea la un tarif corect, unul similar cu tarifele de management al deșeurilor din celelalte sectoare. Sectorul 1 este doar o perlă a coroanei gunoaielor în momentul de față.

Diferendul cu PNL este pe această situație și poate pe alte subiecte, dar pe multe alte subiecte există o colaborare foarte bună.”

Ionuț Cristache: “La opt luni de când este ales domnul Nicușor Dan face o conferință de presă și ajunge să anunțe ca mari triumfuri mici lucruri din administrația Capitalei. Sunteți mulțumit de prestația dânsului? Când începe să se vadă ‘noul București?'”

Dan Barna: “Eu sper să vedem lunile următoare o îmbunătățire, moștenirea nu a fost una simplă, dar vom vedea în lunile următoare  proiecte despre care vorbește primarul general materializându-se la firul ierbii.”

ADVERTISEMENT