News

Dan Barna: “S-a parafat cununia dintre PNL cu PSD, cu naș Iohannis”. Ce spune despre o viitoare moțiune de cenzură

Dan Barna, vicepreședinte USR, a vorbit luni la Digi24 despre noul Guvern și despre o viitoare posibilă moțiune de cenzură, declarând: "s-a parafat cununia dintre PNL cu PSD, cu naș Iohannis".
22.11.2021 | 22:15
Dan Barna Sa parafat cununia dintre PNL cu PSD cu nas Iohannis Ce spune despre o viitoare motiune de cenzura
ADVERTISEMENT

Barna a fost și zilele trecute extrem de critic la adresa coaliției dintre PNL și PSD, declarând că “va începe un adevărat jaf din banul public”.

Dacian Cioloș a spus zilele trecute că această coaliție este opera președintelui României, Klaus Iohannis, criticând o lipsă de mediere între partide.

ADVERTISEMENT

Dan Barna: “S-a parafat cununia dintre PSD și PNL, naș e Klaus Iohannis”

“S-a parafat astăzi cununia dintre PSD și PNL, cu naș Klaus Iohannis. Cred că este mult mai practică metafora nunții, în care președintele Iohannis a decis să readucă PSD la guvernare, înșelând astfel dorințele electoratului românesc care nu asta au votat.

Florin Cîțu nu mai este premierul României, dar, vedem o guvernare care nu va mai fi în niciun fel pentru România, va fi doar pentru împărțirea resurselor.

ADVERTISEMENT

Liberalismul, atât cât mai era în NL a sucombat, i s-a pus cruce de către echipa câștigătoare, vedem un nou FSN pe care românii nu și-ar fi imaginat-o niciodată.

Cu această coaliție se termină și povestea PNL-ului istoric, cât mai era el, practic istoria partidelor de dinainte de război a fost dusă la cimitir, e nevoie de un suflu nou în politica din România.

ADVERTISEMENT

USR va fi singura alternativă liberală și democratică din România. USR a fost acolo tot timpul, vă aduc aminte că referendumul intern a fost votat de 90% dintre membri pentru o poziționare de centru-dreapta modern. Atâta timp cât spectrul liberal este complet liberal, USR își însușește mai departe aceste valori.

Dan Barna, întrebat despre depunerea unei noi moțiuni de cenzură: “Nici nu s-au răcit sarmalele de la nunta PNL cu PSD”

“Stați puțin să mai vedem, nici nu s-au răcit sarmalele de la nunta PNL cu PSD, o moțiune de cenzură este exclusă în acest moment.

ADVERTISEMENT

În măsura în care fisurile deja vizibile in acest bloc FSN vor deveni active, moțiunea de cenzură ar putea să fie un instrument în sesiunea următoare.

Mă aștept ca în lunile următoare aceste fisuri să devină foarte vizibile, mai ales că există multe voci din interiorul PNL care denunță această colaborare cu PSD.

Eu mă aștept ca în săptămânile viitoare PSD și PNL să ne explice că toată România lăcrimează de bucurie că o nouă monstruoasă coaliție, un nou FSN, a luat ființă.

Nu am încredere în aceste fotografii prezentate la comandă de către PSD, nu cred oricum că sondajele sunt relevante pentru că toată România vede realitatea, FSN-ul renaște”, a adăugat Barna la Digi24.

ADVERTISEMENT