News

Dan Barna i-a cerut ajutorul Patriarhului Daniel pentru campania de vaccinare: „Am discutat despre perspectiva unui nou ghid”

Dan Barna i-a cerut ajutorul Patriarhului Daniel pentru campania de vaccinare. Iată ce au discutat cei doi.
02.08.2021 | 16:35
Dan Barna ia cerut ajutorul Patriarhului Daniel pentru campania de vaccinare Am discutat despre perspectiva unui nou ghid
ADVERTISEMENT

Vicepremierul a avut o întâlnire cu Patriarhul Daniel pentru a discuta despre campania de vaccinare, respectiv despre implicarea acestuia în imunizarea românilor.

Dan Barna, întâlnire cu Patriarhul Daniel. Care au fost subiectele de discuție

Dan Barna și Patriarhul Daniel au vorbit despre posibilitatea introducerii unui nou ghid referitor la vaccinare, care să fie disponibil în biserici.

ADVERTISEMENT

De altfel, vicepremierul a anunțat, după întâlnirea pe care a avut-o cu patriarhul, că acesta este foarte deschis în privința educării oamenilor privind vaccinarea împotriva noului coronavirus.

Așadar, bisericile ar putea avea la dispoziție acest ghid de vaccinare, unul nou, al doilea, pentru că un astfel de ghid a mai fost făcut în prima parte a acestui an.

ADVERTISEMENT

”M-am bucurat foarte mult să văd că părintele patriarh are o viziune deschisă și modernă referitoare la toate acele fake news-uri pe care le vedem legate de cipuri în vaccin.

Este unul dintre cei care susține informarea și educarea oamenilor cu informații corecte”, a spus vicepremierul.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Dan Barna a mai vorbit și despre valul al patrulea de infectări și a spus că acest ghid folosit în colaborare cu biserica poate să aducă schimbări importante, fiind necesară orice măsură care i-ar putea face pe oameni să înțeleagă nevoia vaccinării.

„A fost o discuție pe acest ghid, legat de faptul că biserica a transmis deja în prima parte a anului acel ghid prin care oamenii erau încurajați să se adreseze medicilor de famili și în perspectiva acestui val patru chiar am discutat despre perspectiva unui nou ghid, unui nou instrument de comunicare transmis prin intermediul bisericii”, a mai spus Dan Barna.

ADVERTISEMENT

Dan Barna spune că orice demers privind campania de vaccinare este important

Vicepremierul a spus că orice persoană importantă din societate trebuie să fie prezentă în campania de vaccinare, pentru că astfel mai mulți oameni vor fi expuși la mesajele privind imunizarea.

Totodată, Dan Barna a spus că orice măsură privind ajutarea campaniei de vaccinare este binevenită, răspunzând declarației lui Florin Cîțu, care spunea că întâlnirea sa cu patriarhul este una întârziată.

Mai mult, el s-a declarat optimist în urma întâlnirii pe care a avut-o cu Patriarhul Daniel. „Orice demers pe care îl realizăm contribuie ca șansa de a avea un impact mai mic al pandemiei să crească”, a mai spus acesta.

Totuși, însuși Patriarhul Daniel face parte din categoria de persoane care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19.

ADVERTISEMENT