News

Liderii USR îi cheamă pe Orban și susținătorii săi alături de ei. Ce proiecte au partidele din opoziție

Liderii USR fac apel la formarea unui pol liberal. Ei i-au chemat alături de USR pe toți cei care „îmbrățișează adevăratele valori liberale”, mai ales pe parlamentarii plecați împreună cu Ludovic Orban.
25.11.2021 | 19:32
Liderii USR ii cheama pe Orban si sustinatorii sai alaturi de ei Ce proiecte au partidele din opozitie
ADVERTISEMENT

Discuții aprinse și critici din partea ”noii opoziții” din Parlamentul României, după investirea și depunerea jurămintelor pentru noul Cabinet Ciucă.

USR abandonează relațiile cu PNL, angajându-se să facă o opoziție fermă în fața acestei coaliții de guvernare PNL-PSD-UDMR. De asemenea, Dacian Cioloș susține că USR a rămas singurul partid din România care ”îmbrățișează adevăratele valori liberale”.

ADVERTISEMENT

Dacian Cioloș: „USR…e singurul care îmbrățișează adevăratele valori liberale”

„USR este un partid care s-a maturizat și se maturizează încontinuu. USR este cel mai mare partid din opoziție și e singurul care îmbrățișează adevăratele valori liberale. PNL una spune alta face (…) O să ținem aprinsă speranța românilor. Vom munci în continuare pentru aceleași obiective, «printre care este» anticorupția”, a susținut Cioloș.

Dacian Cioloș anunță că dorește să alcătuiască un pol liberal, de modernizare, pentru a merge astfel împreună către alegerile din 2024. De asemenea, liderul USR este de părere că noul guvern va cădea înainte de Crăciunul anului 2022.

ADVERTISEMENT

„Prin acest proiect urmărim să câștigăm alegerile din 2024. (…) O guvernare liberală fără soluţii imorale, cu un președinte puternic şi asumat, cu o majoritate parlamentară preocupată de o agenda modernizatoare europeană, pentru că România trebuie să fie prezentă la nivel european. Şi o administrație publică locală care să cheltuie banii în interesul cetăţenilor. Asta propunem astăzi forțelor politice şi forțelor din societate care încă cred că România mai poate să fie modernizată în ciuda a ceea ce s-a întâmplat astăzi. Alternativă înseamnă că, în paralel cu ce vom face în Parlament, vom pregăti şi acest pol liberal, modernizator cu un program foarte clar, care să meargă la alegerile din 2024 sau când vor avea loc ele, în funcţie de cât va funcționa această coaliția monstruoasă”, a spus liderul USR Dacian Cioloş.

Dan Barna: ”Penelismul s-a separat oficial de liberalism”

Se pot forma noi alianțe în Parlamentul României, mai ales că unii dintre parlamentarii PNL au plecat alături de Ludovic Orban din grupul parlamentar.

ADVERTISEMENT

Fostul lider al PNL este nemulțumit de actuala conducere a partidului care, conform afirmaților lui Dan Barna, „s-a separat oficial de liberalism”.

„Azi, 25 noiembrie 2021, penelismul s-a separat oficial de liberalism”, a scris Barna pe contul său de Twitter.

ADVERTISEMENT

Barna: „Îi chem pe toți aceia care privesc spre viitor”

Fostul șef al USR-PLUS Dan Barna le transmite indirect foștilor parlamentari demisionari din PNL sau altor politicieni ce ”privesc spre viitor”, o invitație de afiliere la USR.

Dan Barna susține, de asemenea, că este nevoie de oameni noi pentru a implementa reforme în mod ”corect”.

„Îi chem pe toți aceia care privesc spre viitor, care știu că avem nevoie de reforme, cei care știu că banii publici pot fi administrați corect, cei care cred în meritocrație și decență să vină alături de USR”, a mai notat Barna pe Twitter.

Critici dure la adresa noii Coaliții ”monstruoase”

Ludovic Orban a devenit un aprig critic al noului guvern, dar și al actualei conduceri a PNL, precum și al președintelui României Klaus Iohannis.

Joi, însă, s-au auzit critici atât din partea lui Ludovic Orban, cât și din partea liderilor USR, Dan Barna și Dacian Cioloș. De altfel, criticile nu au lipsit nici din partea AUR, mai ales că George Simion l-a ironizat pe Florin Cîțu în parlament.

Ludovic Orban și Dacian Cioloș au descris noua Coaliție PNL-PSD-UDMR ca fiind una ”monstruoasă”. Orban a declarat că principalul motiv pentru care a renunțat la statutul de membru al PNL este de a nu fi ”complice” la ceea ce va face coaliția PNL-PSD-UDMR.

ADVERTISEMENT