News

Dan Barna, mesaj ferm după alegerile pentru europarlamentare! „Acest guvern trebuie să plece”

27.05.2019 | 12:55
Dan Barna mesaj ferm dupa alegerile pentru europarlamentare Acest guvern trebuie sa plece

Dan Barna a lansat un mesaj ferm după alegerile pentru europarlamentare! Președintele USR crede că în acest moment guvernul condus de Viorica Dăncilă trebuie să plece. Liderul Uniunii Salvați România consideră că organizarea alegerilor în diasporă a fost una jenantă. Mai mult de atât, Barna a anunțat că din acest moment, alianța USR/ Plus se va concentra pe promovarea votului prin corespondență și a votului electronic.

Dan Barna, mesaj ferm după alegerile pentru europarlamentare!

„E un rezultat absolut spectaculos, istoric, ne dă mari speranțe pentru viitor. Ne arată că putem să ieșim din acest coșmar care e reprezentat de ultimii ani de guvernare a PSD-ului. E un rezultat peste ce ne așteptam, am câștigat în municipiile mari, în municpii roșii, fiefuri eterne PSD, Galați, Iași, Constanța, toate aceste rezultate arată că populația și societatea este conștientă că Europa pentru România înseamnă alianța USR/ Plus.

România are o speranță, românii au înțeles că prin competență și onestite putem să contăm. Vom face parte, cel mai probabil din a doua forță politică. România va avea al doilea grup, va conta în deciziile care se vor lua în Parlamentul European. Ceea ce s-a întâmplat ieri în diaspora este cel mai puternic argument că acest guvern trebuie să plece. De mâine prioritate anoastră este să promovăm legislația pentru votul prin corespondență și votul electronic.

Dan Barna, mesaj ferm după alegerile pentru europarlamentare! Barna
Dan Barna consideră că guvernul Dăncilă trebuie să-și prezinte demisia. Sursă foto – facebook

Barna vrea vot prin corespondență și vot electronic

Vom folosi toate reursele pentru asta. Nu mai putem ca țara să acceptăm ca românii din diaspora să fie umiliți așa cum s-a întâmplat ieri. Votul de ieri ne-a arătat și ne-a demonstrat un lucru cât se poate de clar. România se însănătoșește, alianța USR/ Plus este alternativa proaspătă și ne arată că avem o șansă să ne înzdrăvenim”, a declarat Dan Barna care a precizat că așteaptă rezultatele finale ale alegerilor

Alianța USR/Plus s-a clasat pe locul 3 în campania pentru europarlamentare, în spatele PNL-ului și PSD-ului. Cu toate acestea, cele două grupări politice au câștigat detașat în diasporă. Românii din străinătate au votat masiv cu USR/Plus.