News

Dan Barna, preşedinte al USR pentru un nou mandat. Scrutinul s-a desfăşurat online

06.09.2019 | 09:09
Dan Barna presedinte al USR pentru un nou mandat Scrutinul sa desfasurat online

Dan Barna a fost ales preşedinte al USR pentru un nou mandat. Acesta a obținut 65.75% din voturi în cadrul scrutinului intern desfăşurat online în perioada 1-5 septembrie. Cosette Chichirău și Alexandru Surcel, contracandidații lui Dan Barna, au obținut 2907 (31.35%) și respectiv 269 (2.90%) dintre voturilor membrilor USR. Potrivit statutului, președintele USR este ales prin vot electronic secret de către toți membrii partidului, ceea ce îi asigură o largă reprezentativitate și legitimitate.

Dan Barna, preşedinte al USR pentru un nou mandat

”Dan Barna a fost ales preşedinte al USR pentru un nou mandat. Preşedintele USR este ales prin vot electronic secret de către toţi membrii partidului, ceea ce îi asigură o largă reprezentativitate şi legitimitate. În cadrul scrutinului intern, care s-a desfăşurat online în perioada 1-5 septembrie, au votat 9314 membri, iar Dan Barna a obţinut 6097 din voturi (65.75%)”, anunţă USR.

Mandatul preşedintelui USR este de maximum 4 ani, iar o persoană nu poate deţine funcţia de preşedinte mai mult de 10 ani, indiferent dacă anii sunt consecutivi sau nu. ”Dan Barna a devenit preşedintele USR în octombrie 2017, în urma unui congres extraordinar. În ultimii doi ani, sub conducerea lui Dan Barna, partidul a avut o extindere accelerată şi a ajuns la 16.000 de membri şi peste 550 de filiale”, precizează USR.

Dan Barna, preşedinte al USR pentru un nou mandat. Dan Barna
Dan Barna este la al doilea mandat ca președinte al USR. Sursa foto – facebook

Scrutinul s-a desfăşurat online

Rezultatul scrutinului intern va fi validat de Congresul USR care va avea loc la Timișoara pe 14 septembrie. În cadrul Congresului de la Timișoara vor fi aleși și noii membri ai Biroului Național al USR. Vă readucem aminte că în urmă cu doar o lună, Dan Barna a fost desemnat candidatul alianţei USR PLUS la alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie. Mai mult de atât, conform sondajelor, Barna are chiar șanse mari să intre în turul 2.

Au existat însă și mulți contestatari, mai mulți specialiști spunând că Dan Barna va rupe din voturile lui Klaus Iohannis, ceea ce ar destabiliza în cele din urmă partidele de dreapta, urmând să ofere credit candidaților de stânga.