News

Dan Barna, prima contră servită lui Klaus Iohannis! „Ne trebuie un președinte mai vizibil, mai asumat, trebuie să fie mai prezent social”

14.06.2019 | 08:26
Dan Barna prima contra servita lui Klaus Iohannis Ne trebuie un presedinte mai vizibil mai asumat trebuie sa fie mai prezent social

Liderul USR și posibilul candidat comun al alianței cu PLUS, Dan Barna a avut o prima contră servită cu președintele Klaus Iohannis! Acesta a declarat că în viziunea lui, șeful statului trebuie să fie vizibil şi implicat, dar și să ofere credibilitate şi profesionalism. Totodată, Barna a adăugat că președintele nu are un rol de administrator al unui oraş, ci trebuie să reprezinte societatea consistent, să transmită mesajele şi să dea întreaga viziune pentru țară.

Dan Barna, prima contră servită lui Klaus Iohannis!

Astfel, prezent în studioul Realitatea TV, Dan Barna a fost chestionat de moderatori în legătură cu ce ar oferi în plus faţă de preşedintele Klaus Iohannis dacă ar candida la alegerile prezidenţiale din partea Alianţei USR PLUS. Șeful Uniunii Salvați România nu i-a luat din merite actualului președinte, dar a recunoscut că există domenii în care personal ar fi mai incisiv. “Preşedintele Iohannis a contribuit semnificativ şi important la a ne aduce până în acest punct.

Noi considerăm că acela care va fi candidatul Alianţei USR PLUS va putea aduce un aer proaspăt şi energie nouă pentru a duce mai departe acest traiect european, la care şi preşedintele a contribuit până acum. Acesta mi se pare că este rolul principal al unui preşedinte: credibilitate, profesionalism în domeniul meu de management de viziune de dezvoltare pentru România, am lucrat 20 de ani în proiecte europene, este o variantă nouă, o variantă profesionistă şi credibilă”, a declarat Dan Barna.

Dan Barna, prima contră servită lui Klaus Iohannis! Dan Barna
Dan Barna a negociat alianța cu PLUS. Sursa foto – facebook

Cine este Dan Barna

Dan Barna a fost ales pe listele USR drept deputat de Sibiu în decembrie 2016. Acesta se află la primul mandat ca parlamentar și a fost numit inițial vicepreședinte al partidului la congresul USR din luna mai. A urmat un adevărat scandal în cadrul formațiunii politice, când președintele Nicușor Dan a cerut ca partidul să nu se pronunțe cu privire la referendumul Coaliției pentru Familie. În cele din urmă, acesta și-a dat demisia atunci când a observat că partidul nu este de acord cu opinia lui.

Dan Barna a fost unul dintre liderii vocali, care au optat pentru ca partidul să se opună acestui referendum și avea să fie numit președintele formațiunii la sfârșitul lunii octombrie 2017. Mai mult de atât, Barna a fost unul dintre cei care au negociat acordul cu Mișcarea Plus, condusă de fostul premier Dacian Cioloș, alături de care s-au pus bazele pentru Alianța 2020 USR-Plus, formațiune care a reușit un scor excelent la alegerile europarlamentare.