News

Dan Barna, prima reacție după ședința coaliției: ”Am prezentat argumentele pentru care nu îl mai susținem pe Florin Cîțu”

19.04.2021 | 21:59
Dan Barna prima reactie dupa sedinta coalitiei Am prezentat argumentele pentru care nu il mai sustinem pe Florin Citu
ADVERTISEMENT

Ședința coaliției de guvernare PNL – USR PLUS – UDMR s-a încheiat fără niciun rezultat, după 4 ore de discuții. La finalul ei, Dan Barna a oferit prima reacție și a anunțat din nou poziția alianței din care face parte în tot acest impas politic.

Vicepremierul a declarat că discuțiile din interiorul coaliției vor continua și marți, de la ora 16, și susține că luni au fost analizate ”ipotezele și scenariile de lucru” pe baza cărora se va ajunge la o decizie pentru depășirea impasului.

ADVERTISEMENT

Barna dezvăluie că USR PLUS a venit la întâlnire cu prezentarea setului de argumente pentru care Florin Cîțu nu mai beneficiază de susținere. De cealaltă parte, PNL a contracarat cu argumentele Pro-Cîțu.

Dan Barna, prima reacție după ședința coaliției

La 5 zile după demiterea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății, moment care a iscat o criză guvernamentală accentuată, PNL – USR PLUS și UDMR s-au pus la masa discuțiilor pentru a reînnoda bunul mers al coaliției.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, încă nu s-a ajuns la un acord. La finalul întâlnirii, președintele USR Dan Barna a declarat că fiecare partener al coaliției și-a prezentat argumentele și scenariile care să ducă într-un termen cât mai scurt la o decizie, dar că discuțiile vor continua și mâine.

Au fost câteva ore de discuții în care fiecare dintre parteneri și-a prezentat pozițiile și punctele de vedere, argumentele pentru care cei de la Partidul Național Liberal îl susțin pe Florin Cîțu, argumentele pentru care noi nu îi mai acordăm încredere premierului”, a spus viceprim-ministrul, potrivit Antena 3.

ADVERTISEMENT

Liderul USR: ”Am prezentat argumentele pentru care nu îl mai susținem pe Florin Cîțu”

Din spusele lui Barna, USR PLUS nu pare să cedeze niciun milimetru ideii ca Florin Cîțu să plece din fruntea Executivului. Acesta anunță că formațiunea pe care o reprezintă a prezentat lista cu argumente pentru care actualul premier trebuie schimbat.

”Fiecare dintre parteneri și-a prezentat pozițiile și punctele de vedere, argumentele pentru care cei de la Partidul Național Liberal îl susțin pe Florin Cîțu, argumentele pentru care noi nu îi mai acordăm încredere premierului. 

ADVERTISEMENT

Vom continua mâine la ora 16 discuția. Am analizat, practic, pe parcursul acestor ore. Ceea ce s-a întâmplat a fost să analizăm ipotezele și scenariile de lucru în baza cărora vom putea, sper eu, să ajungem într-un termen cât mai scurt la o decizie de un fel sau celălalt”, a mai declarat vicepremierul Dan Barna.

ADVERTISEMENT