News

Dan Barna, prima replică după ce a fost acuzat că a încheiat contracte cu statul! „Este un reproş pe care îl accept liniştit, împăcat”

26.08.2019 | 13:58
Dan Barna prima replica dupa ce a fost acuzat ca a incheiat contracte cu statul Este un repros pe care il accept linistit impacat

Dan Barna, candidatul alianței USR/ Plus la alegerile prezidențiale a oferit prima replică după ce a fost acuzat că a încheiat contracte cu statul! Acesta a ținut să lămurească toate mesajele virale care circulă pe internet şi în care este învinovăţit pentru contractele cu statul pe care le-a avut înainte de a intra în politică. Dan Barna spune că este arătat cu degetul, deşi este complet nevinovat în această situaţie.

Dan Barna, prima replică după ce a fost acuzat că a încheiat contracte cu statul!

“Vreau să abordez şi marea acuzaţie ce îmi este adusă mie din lipsă de altceva legată de afaceri cu statul cu fonduri europene. Fondurile europene pentru toate statele sunt în proporţie de 70-80% adresate exact sectorului public. Banii europeni vin să completeze nevoia de funcţionare pentru primării, pentru Consilii Judeţene, pentru ministere, tocmai pentru ca statul să se poate armoniza mai bine cu ceea ce înseamnă valorile şi principiile europene.

 Din perspectiva aceasta, faptul că o companie specializată în atragerea de fonduri europene a avut contracte cu beneficiarul principal, adică cu instituţiile ale statului român este ca şi cum îi reproşezi unui pompier că s-a dus şi a participat la stingerea unui incendiu. Realitatea este foarte simplă, am creat o companie în 2006, în 10 ani a devenit una dintre cele mai relevante şi consistente din punct de vedere al calităţii serviciilor din România.

Dan Barna, prima replică după ce a fost acuzat că a încheiat contracte cu statul! Dan Barna
Dan Barna știe că în mediul online se desfășoară o adevărată campanie de defăimare împotriva lui. Sursa foto – facebook

„Este un reproş pe care îl accept liniştit, împăcat”

Contractele pe care le-am câştigat şi în câteva zile o să ies foarte transparent cu toate contractele, cu sumele, cu ceea ce s-a livrat pentru a închide odată acest subiect care îi sperie pe români pentru că nu toată lumea înţelege. Au fost contracte câştigate prin licitaţie, contracte în care am participat transparent, contracte care au fost rambursate integral după monitorizări ale instituţiilor statului român şi ale instituţiei europene, ale Comisiei Europene.

Practic, mie mi se reproşează că am contribuit la absorbţia de fonduri europene a României. Este un reproş pe care îl accept liniştit, împăcat”, a explicat Dan Barna acuzele care i se aduc în mediul online și nu numai.