News

Dan Barna, propunere inedită pentru studenţi: „Așa ar trebui să funcționeze”

26.07.2019 | 11:13
Dan Barna propunere inedita pentru studenti Asa ar trebui sa functioneze

Liderul USR, Dan Barna, candidat la președinția României, susține propunerea lui Eugen Teodorovici privind acordarea unor credite pentru studenți pentru a-și putea plăti studiile. Asta ar schimba complet paradigma actuală din educație, iar mulți studenți s-au declarat deja revoltați după ce au apărut mai multe astfel de propuneri din partea ministrului de Finanțe.

Dan Barna, ofertă pentru studenți: Înveți? Plătești! În rate

Inspirat și de data aceasta din filmele americane, Dan Barna susține că una dintre metodele cele mai eficiente pentru susținerea învățământului universitar este contractarea unor credite pe care studenții să le plătească la finalul ciclului de învățare ori pe parcurs, în funcție de înțelegerea la care se ajunge cu contractorii.

„În multe țări dezvoltate, lucrurile acestea funcționează și funcționează perfect legitim, exact cum vedem în filmele americane cu copii de bani gata cărora le-au plătit părinții studiile lor sau prietenilor lor, ceea ce e o realitate posibilă. Acest mecanism mi se pare perfect logic. Așa ar trebui să funcționeze”, a declarat recent Dan Barna, scrie antena3.ro.

dan barna candidat la presedintie are solutii pentru studenti
Barna spune că sistemul creditărilor funcționează foarte bine în străinătate și ar putea fi bun și pentru noi. Sursa foto: hepta.ro

Teodorovici are o problemă cu călătoriile gratuite pe care tot PSD le-a dat studenților

O altă propunere, tot legată de studenți, a creat mare rumoare printre cei tineri. După ce a spus că se gândește serios să reducă de tot gratuitățile la călătoriile cu CFR, Eugen Teodorovici a revenit asupra discursului său și a spus că acum ia în calcul limitarea călătoriilor la cei cu restanțe.

Teodorovici spune că acordarea gratuităților a creat probleme sociale și a dat exemplul unei persoane care merge la ghișeul CFR să își cumpere biletul de tren, dar află că nu mai sunt locuri pentru că au fost ocupate gratuit de studenți. Teodorovici a spus că va analiza foarte atent ce decizie va lua în legătură cu situația transportului studenților. Ministerul merge pe mai multe variante, dar niciuna nu e bătută în cuie momentan.

 

 

Tags: