News

Dan Barna susține că personalul medical ar putea fi obligat să se vaccineze

Vicepremierul Dan Barna susține că personalul medical ar putea fi obligat să se vaccineze.
27.07.2021 | 23:59
Dan Barna sustine ca personalul medical ar putea fi obligat sa se vaccineze
ADVERTISEMENT

Acesta a spus că există șansa ca acest lucru să se întâmple în viitor, mai ales dacă numărul de cazuri continuă să crească, în timp ce cifrele vaccinării sunt în scădere.

Dan Barna susține că s-ar putea ajunge la o vaccinare obligatorie în cazul personalului medical

Totuși, un astfel de scenariu nu este luat în calcul, deocamdată, după cum a subliniat vicepremierul. Vaccinarea nu este obligatorie pentru nimeni, iar o astfel de decizie ar viza doar persoanele care sunt mai expuse la o eventuală îmbolnăvire, pe scurt, cei care lucrează în spitale.

ADVERTISEMENT

Orice scenariu este luat în calcul, în contextul în care situația pandemiei din țara noastră este incertă, și, mai mult, se vorbește deja despre un început al valului patru al infectărilor.

Pentru celelalte categorii de persoane, impunerea vaccinării nu este o opțiune nici în acest moment și, cel mai probabil, nici în viitor, acesta fiind un lucru susținut constat de autoritățile din țara noastră.

ADVERTISEMENT

„Da, există posibilitatea să ajungem în situaţia să trebuiască să luăm o măsură de genul vaccinarea este obligatorie în cazul medicilor sau a personalului medical.

Astăzi, nu discutăm despre vaccinarea obligatorie pentru nicio categorie, însă nu este un scenariu care trebuie eliminat pentru că lucrurile, dacă se vor agrava, vor trebui luate măsuri”, a declarat Dan Barna, la finalul ședinței coaliției din Parlament.

ADVERTISEMENT

Dan Barna, avertisment referitor la vaccinare

Totuși, vicepremierul a recunoscut că nu există o bază în acest moment pentru a se lua decizia obligativității vaccinării, iar pentru un astfel de scenariu trebuie făcute analize speciale, de către oameni cu competență în domeniu.

„Nu am o analiză clară venită de la specialişti în acest moment”, a mai spus vicepremierul.

În același timp, Dan Barna a atras atenția asupra importanței vaccinării, mai ales pentru că în acest moment sunt luate în calcul tot felul de scenarii în cazul în care va avea loc creșterea incidenței cazurilor de infectare cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre un regres al măsurilor de relaxare și revenirea la restricții impuse în lunile trecute, dacă incidența depășește 2 sau 3 la mia de locuitori.

De asemenea, există inclusiv unele discuții despre limitări de acces pentru cei nevaccinați, o propunere a politicienilor fiind aceea de a interzise accesul la mall pentru cei care nu s-au imunizat.

„Vaccinându-ne, ne asigurăm că localităţile noastre rămân cu o incidenţă redusă sub 1 la mie, astfel încât să nu existe discuţiile legate de limitările de acces”, a mai spus Dan Barna.

ADVERTISEMENT
Tags: