News

Dan Barna, temător cu privire la finanțele țării: ”Bugetul României este sub o presiune foarte mare”

25.01.2021 | 14:23
Dan Barna, temător cu privire la finanțele țării: ”Bugetul României este sub o presiune foarte mare”
Dan Barna, temător cu privire la finanțele țării: ”Bugetul României este sub o presiune foarte mare”.Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Dan Barna a afirmat luni, 25 ianuarie, că bugetul este sub o presiune foarte mare, fiind necesară o încadrare în deficitul de 7% din PIB agreat cu Comisia Europeană.

Afirmațiile vicepremierului au fost făcute într-o conferință la Bursa de Valori București (BVB).

ADVERTISEMENT

„Criza pandemică a pus o presiune foarte mare pe multe zone de economie, iar bugetul României în momentul de faţă este sub o presiune foarte mare datorită necesităţii de a ne încadra în acel deficit de 7% agreat cu Comisia Europeană”, a precizat Barna.

Bugetul României este sub presiune. Dan Barna: Criza pandemică a afectat multe zone din economie

“În momentul de față este dezbaterea internă în Guvern pentru construcția bugetului. Colegii mei miniștri din coaliție discută cu Ministerul Finanțelor chiar în aceste zile construcția bugetului pentru a ajunge la începutul lunii februarie cu bugetul în Parlament.

Acordul sau principiul dinspre Comisia Europeana în urma discuțiilor din ECOFIN este acel deficit de 7%”, a spus Dan Barna.

Copreşedintele USR PLUS a afirmat luni dimineaţă la Bursa de Valori Bucureşti, în cadrul unui eveniment organizat cu ocazia aniversării de 10 ani a Fondului Proprietatea ca societate listată, că piața de capital  va avea un rol fundamental în ceea ce priveşte planul de reconstrucţie şi rezilienţă pe care România îl va propune Comisiei Europene.

ADVERTISEMENT

“Lucrez în aceste zile împreună cu echipa mea şi colegii din Guvern la planul acesta de reconstrucţie şi rezilienţă pe care România îl va propune Comisiei Europene. Vorbim de 30 de miliarde de euro care vor veni în piaţa din România.

Din această perspectivă, şansa de a ieşi din criză în momentul în care campania de vaccinare va avea rezultatul scontat şi vom intra într-o logică de reconstrucţie economică, rolul bursei din Bucureşti şi al pieţei de capital în sens mai larg este unul pe care îl văd fundamental”, a spus Dan Barna.

Pe de altă parte, vicepremierul României a spus că miza dezvoltării pieţei de capital este o prioritate nu formală şi declarativă, ci una concretă a actualei guvernări.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri