News

Dan Barna, totul despre reacția lui Iohannis când a fost înștiințat că alianța USR/ Plus va avea candidat propriu la prezidențiale!

06.06.2019 | 20:50
Dan Barna totul despre reactia lui Iohannis cand a fost instiintat ca alianta USR Plus va avea candidat propriu la prezidentiale

Dan Barna a lămurit totul despre reacția pe care președintele Klaus Iohannis a avut-o atunci când a fost înștiințat că alianța USR/ Plus va avea candidat propriu la prezidențiale! Liderul Uniunii Salvați România a recunoscut că i-a transmis șefului de stat, chiar la consultările de la Cotroceni, că acesta nu se va putea baza pe sprijinul lor. Motivul este unul cât se poate de simplu. Alianța vrea să lupte pe cont propriu.

Dan Barna, totul despre reacția lui Iohannis când a fost înștiințat că alianța USR/ Plus va avea candidat propriu la prezidențiale!

Mai mult de atât, Barna a lăsat să se înțeleagă că alegerea se va face între el și Dacian Cioloș. De altfel, Barna a precizat că o eventuală nominalizare a fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, la prezidențiale din partea Alianței aparține mai degrabă reprezentanților presei, și nu liderilor din cele două formațiuni. ”I-am spus că vom avea candidat, el a spus că ”este foarte normal pentru că aveți un sfert de Românie care v-a votat”.

Acea ”conflagrație, război”, cum titra presa, s-a încheiat acolo. Vom avea, cu siguranță, un candidat în primul tur. Nu e hotărât, deocamdată, sunt alternativele pe care le intuiește oricine. Doamna Kovesi este subiectul pe care îl intuiește presa. Va fi o decizie a alianței. Vor fi cei doi președinți sau altcineva. Trebuie să luăm o decizie în următoarele săptămâni.

Dan Barna, totul despre reacția lui Iohannis când a fost înștiințat că alianța USR Plus va avea candidat propriu la prezidențiale! Barna
Dan Barna i-a comunicat lui Iohannis că nu îl vor susține la prezidențiale. Sursă foto – facebook

Alianța USR/Plus, gata pentru guvernare

Noi vrem să guvernăm în 2020. De aceea titlul alianței are și 2020 în el.”, a spus Dan Barna la România TV. Până atunci, liderul USR a mai spus că partidul său va susține orice guvern „non-PSD” care va ține cont de măsurile propuse de useriști: “Am precizat noi, dinainte de a primi această întrebare, că susţinem parlamentar orice variantă de guvern non-PSD, pe acele principii şi priorităţi pe care le-am menţionat: fără penali în funcţii publice, renunţarea la pensiile speciale, cu particularitatea celor militare şi ale magistraţilor, primari în două tururi – foarte important, un element la care ţinem foarte mult – şi Ordonanţa 114 să fie corectată, respinsă…

Vedem care e cea mai bună variantă, pentru că efectiv alungăm companiile din ţară în momentul de faţă. (…) Da, orice variantă non-PSD de guvern care şi-ar asuma aceste obiective pe care USR le are pe agenda publică de trei ani de zile o vom susţine la nivel parlamentar”, a susținut Barna.