News

Dan Barna, validat ca preşedinte al USR pentru un nou mandat! „Suntem singura speranţă reală din politica românească”

14.09.2019 | 15:59
Dan Barna validat ca presedinte al USR pentru un nou mandat Suntem singura speranta reala din politica romaneasca
ADVERTISEMENT

Dan Barna nu a avut nicio emoție și a fost validat ca preşedinte al USR pentru un nou mandat! Totul s-a întâmplat în cadrul Congresului de partid care se desfăşoară în acest week-end la Timişoara. Delegaţii au aprobat și candidatura lui Barna la alegerile prezidenţiale din partea alianței USR/Plus. Barna a fost votat de 439 dintre cei 478 de delegaţi prezenţi la Congres. De remarcat că paisprezece oameni au votat împotrivă, iar 25 de delegaţi s-au abţinut de la vot.

Dan Barna, validat ca preşedinte al USR pentru un nou mandat!

“Acest Congres este cel mai mare şi posibil cel mai important congres din istoria noastră de până acum ca partid. Dar cu siguranţă şi cel mai important pentru viitorul USR, care va ajunge la guvernare! Suntem singura speranţă reală din politica românească care încurajează românii să spere şi să meargă mai departe. Suntem aici, noi toţi, pentru că am reuşit să rezistăm.

ADVERTISEMENT

Pentru că avem cu toţii în interiorul nostru dorinţa de a salva România. Şi pentru asta trebuie să ducem USR la guvernare! Nu vă cer decât să fiţi alături de mine în continuare, pe acest nou drum al partidului nostru, drumul spre guvernare”, a declarat preşedintele USR Dan Barna. Trebuie să știți că în cadrul Congresului de la Timişoara vor fi aleşi şi noii membri ai Biroului Naţional şi ai Comisiilor Naţionale de Arbitraj şi Cenzori.

Dan Barna, validat ca preşedinte al USR pentru un nou mandat! Dan Barna
Dan Barna a fost validat la Timișoara ca președinte al USR. Sursa foto – facebook

Dan Barna, al doilea mandat, prima candidatură la prezidențiale

Mai mult de atât, în ultima zi a săptămânii, USR are programat, începând cu ora 18:00, un mitig uriaș în Piaţa Libertăţii din Timşoara. Vă reamintim că Dan Barna a fost ales preşedinte al USR pentru un nou mandat obţinând 65,75% din voturi în cadrul scrutinului intern desfăşurat online în perioada 1-5 septembrie. Mandatul preşedintelui USR este de maximum 4 ani, iar o persoană nu poate deţine funcţia de preşedinte mai mult de 10 ani, indiferent dacă anii sunt consecutivi sau nu.

ADVERTISEMENT

Un alt fapt interesant este acela că Dan Barna a devenit pentru prima oară preşedintele al Uniunii Salvați România, în octombrie 2017, la puțin timp după despărțirea de Nicușor Dan, omul care practic a înființat gruparea politică.