News

Dan Bursuc, despre scandalul de la Premiile Gopo: „Dacă ești negru, trebuie să fii dat afară sau nu asculți!”

22.03.2019 | 09:43
Dan Bursuc, despre scandalul de la Premiile Gopo

Dan Bursuc vine cu o reacție și explicații după scandalul de la premiile Gopo, când trupa sa Kana Jambe a urcat pe scena Teatrului Național și a cântat manele, solistul fiind îmbrăcat în maiou, provocând o serie de reacțiie critice în presă și pe rețelele de socializare.

Dan Bursuc, reacție după scandalul de la Premiile Gopo. Replică pentru Mărgineanu

Apariția solistului în maiou a fost asupru criticată de Mihai Mărgineanu. „Aseară, la Premiile Gopo, cel mai cu ştaif eveniment al culturii cinematografice româneşti, organizatorii au adus pe scenă o trupă formată din nişte rromi plinuţi şi cu «maiouri» peste burţi burduşite care au «făcut un program» de manele”, a răbufnit Mărgineanu.

Dan Bursuc spune că asta au cerut organizatorii galei. „Aşa ni s-a cerut, cu scuzele de rigoare domnului Mihai Mărgineanu. Ceea ce ni s-a cerut de la organizatori, în speţă doamna Oana Giurgiu, a fost că trebuie să prezint orchestra sub forma asta, iar noi ne-am pliat pe cerinţe. Aţi înţeles? Părerea acestui domn, Mihai Mărgineanu, dacă m-aş lua după dânsul ar însemna ca eu să mă angajez la fabrica 23 August şi să devin un lăcătuş mecanic”, a spus Dan Bursuc.

Dan Bursuc a reacționat după scandalul de la Premiile Gopo
Dan Bursuc a reacționat după scandalul de la Premiile Gopo

Mândru de ceea ce face

Dan Bursuc a mai spus că este mândru de meseria lui și că „lumea e liberă să facă comentarii pro sau contra”. Reacția celor aflați în sală la Premiile Gopo nu i s-a părut deplasată.

„Nu ne-am prezentat într-un fel aiurea. Ne-am prezentat destul de frumos. Îmi pare rău, eu intenţionz întotdeauna să ridic tinerii de la şcoala mea, să le creez un viitor frumos, să devină şi ei cineva, un bun al societăţii noastre, indiferent ce gen muzical cântă. Pentru toată lumea există fani şi ascultători. Dacă eşti negru trebuie să fii dat afară sau nu ai voie să asculţi… sau trebuie să fim blonzi şi roşii în obraji ca să cântăm la Teatrul Naţional?”, a declarat Bursuc, pentru DC News.

Tags: