Fotbal intern

Dan Chițu, fost patron la Poiana Câmpina, a încetat din viață! A fost un apropiat al lui Mircea Sandu

19.02.2019 | 11:40
Dan Chițu a încetat din viață la 74 de ani

Dan Ștefan Chițu, fostul patron al celor de la Poiana Câmpina, a încetat din viață după o lungă suferință. Apropiat al lui Mircea Sandu, omul care a condus fotbalul românesc, Chițu a fost răpus de o boală necruțătoare. De-a lungul timpului, acesta s-a aflat în centrul mai multor scandaluri care au avut loc la finalul anilor 90 și începutul anilor 2000. De remarcat însă că echipa lui, nu a avut niciodată de suferit.

De altfel, Chițu a fost un personaj important în fotbalul românesc activând și ca membru în Comitetul Executiv al FRF pentru mai mulți ani. În tinerețe, Dan Chițu a fost desemnatcel mai bun sportiv al României la motocros în anii 1971, 1972 și 1973. Mai mult de atât, în palmaresul său se mai află și șapte titluri de campion național și cinci titluri de campion balcanic. De remarcat că fostul investitor al echipei din Câmpina a câștigat și o etapă a Cupei Mondiale, Marele Premiu al Spaniei, la Barcelona, în 1970, precum și Cupa Prietenia, în 1971 și 1973. Apoi, între anii 1982 și 1989, a fost antrenor al lotului național al României.

Dan Chițu, fost patron la Poiana Câmpina, a încetat din viață! Chițu
Dan Chițu suferea de o boală gravă

Dan Chițu, fost patron la Poiana Câmpina, a încetat din viață!

La jumătatea anilor ’70, Dan Chițu a cochetat și cu bobul de performanță, câștigând în 1978 Trofeul Carpați, alături de Gheorghe Lixandru. Între timp, Dan Chițu a fost numit maestru emerit al sportului. După 1991, Chiţu a preluat echipa de fotbal Poiana Câmpina, pe care a patronat-o, sub diverse denumiri, până în anul 2008, atunci când, din motive financiare, clubul s-a desființat. De remarcat că Dan Ștefan Chițu a fost patronul societății Carpatin, care deține Hotelul Muntenia, din centrul Câmpinei. Era, de altfel, hotelul unde au avut loc mai multe petreceri federale, pe vremea când FRF era condusă de Mircea Sandu. Dan Chiţu avea 74 de ani şi suferea de ceva timp de o boală gravă.

  • 74 de ani avea Dan Ștefan Chițu 

 

Tags: