Situaţie grea pentru fostul patron al OTV. Ce riscă Dan Diaconescu

Ani de zile, cu investiţii minime, cu o amenajare a studiourilor în incinta unui apartament situat la Piaţa Romană, realizatorul de talk-showuri Dan Diaconescu a ţinut milioane de români în...
12.08.2017 | 00:02
Situatie grea pentru fostul patron al OTV Ce risca Dan Diaconescu

Ani de zile, cu investiţii minime, cu o amenajare a studiourilor în incinta unui apartament situat la Piaţa Romană, realizatorul de talk-showuri Dan Diaconescu a ţinut milioane de români în faţa micului ecran, cu subiectele dezbăzute pe programul televiziunii sale, OTV. Când a simţit că gradul de popularitate a urcat suficient de mult, pentru a încerca şi o intrare în forţă în politică, Dan Diaconescu a pus bazele unui partid care, culmea vanităţii, îi purta pe jumătate numele: PPDD, iar obiectivul era, nici mai mult, nici mai puţin, dcecât fotoliul prezidenţial şi preluarea puterii în România.

Dan Diaconescu este executat silit pentru creditul de la banca (2)

Să fi fost această apariţie pe scena politică o ameniţare pentru celelalte formaţiuni politice, să fi ieşit, pur şi simplu la iveală anumite episoade incriminatorii din activitatea lui Dan Diaconescu şi a apropiaţilor săi, să fi fost pur şi simplu o altă manevră, cert este că în acel moment de efervescenţă politică şi TV toate proiectele ambiţioase ale lui DD au fost răsturnate de către procuratură, care l-a trimis în faţa instanţei pentru acuzaţia de luare de mită din partea unui personaj politic din judeţul Arad, care ar fi fost sfătuit să achite o sumă consistentă în euro pentru a nu se difuza pe post un material compromiţător.

Dan Diaconescu munceşte în spălătoria auto a închisorii

Rezultatul a fost că OTV a dispărut, partidul PPDD a devenit istorie, iar omul cu ambiţii de preşedinte, Dan Diaconescu, a apărut în faţa instanţei şi a fost găsit vinovat, iar sancţiunea a fost de privare de libertate pe timp de 5 ani şi 6 luni. În închisoare Dan Diaconescu a avut de ales, pentru a căpăta din când în când zile de permisii şi a merge acasă, la soţie şi fetiţă, să lucreze în atelierul de tâmplărie sau la spălătoria auto şi a ales a doua variantă.

Necazul cel mare este cel financiar. Dan Diaconescu făcuse un credit bancar de 5 milioane de euro, pentru a cumpăra o clădire de birouri în Băneasa şi o vilă în Primăverii, iar banca a început executarea silită a bunurilor deţinute de fostul patron al OTV. Deja imobilul de birouri a intrat în posesia băncii şi lucrurile nu se vor opri aici, pentru că Dan Diaconescu a fost condamnat în 2015 şi mai are de executat ceva mai bine de jumătate din perioada de pedeapsă stabilită de lege.