Life

Dan Helciug a vorbit despre traumele din copilărie. Prin ce dramă a trecut artistul

20.10.2020 | 16:16
Dan Helciug a vorbit despre traumele din copilarie Prin ce drama a trecut artistul
ADVERTISEMENT

Dan Helciug a avut parte de experiențe traumatizante în copilărie, care l-au marcat pentru toată viața. Artistul a trăit momente de groază când s-a trezit în toiul nopții cu locuința înconjurată de flăcări.

Cântărețul de la Spitalul de Urgență și sora acestuia au fost crescuți de un tată singur, după ce mama celor doi s-a îndrăgostit de un alt bărbat și a părăsit căminul conjugal. La acea vreme, Dan avea doar 5 ani.

ADVERTISEMENT

Momentul care l-a marcat pe solist a fost acela în care casa a luat foc. El a mărturisit că spaima, pe care a trăit-o în acea noapte, i-a cauzat ulterior, fiind motivul pentru care artistul suferă de memorie selectivă. Respectiva traumă a fost urmată de ședințe de consiliere alături de un medic psiholog.

Traume în copilăria lui Dan Helciug. Ce dramă i-a scuturat existența

„În 1986, exact în noaptea de 1 aprilie, mi-a luat foc casa din cauza unui scurtcircuit. Într-o cameră a apartamentului nostru aveam o bibliotecă de vreo 2-3 mii de cărți care au ars mocnit.

ADVERTISEMENT

Tata dormea acolo, dar în seara respectivă l-am chemat să vedem un serial și a dormit la noi în cameră. Ăsta a fost norocul lui”, a povestit el, potrivit antenastars.ro.

Vecinii au intervenit salvator și i-au scos pe cei 3 din locuință, dar, în încercarea de a mai salva ceva și de a stinge flăcările, tatăl celor doi s-a întors în apartament. Efortul acestuia a fost zadarnic.

ADVERTISEMENT

Casa a ars în totalitate, iar până la sosirea pompierilor, care a durat în jur de două ore, părintele lui Helciug nu a mai putut rezista căldurii insuportabile și a ieșit pe geam. Acesta a stat agățat de o bară în afara casei până la sosirea echipajelor de salvare.

„Ne-am trezit, ne-au scos vecinii afară. Tata a încercat să stingă focul, dar nu a putut. Pompierii au întârziat cam vreo două ore. Temperatura din casă a fost cam de 1000 de grade. Se topise tot, tata ieșise pe geam și s-a ținut de o bară până au venit Pompierii.

ADVERTISEMENT

Tata a fost dus la spital timp de vreo trei luni, cu arsuri mari. Noi am stat prin vecini, tabere. Din cauza traumelor emoționale am o memorie selectivă. Am fost și la psiholog” a mărturisit el, potrivit sursei de mai sus.

ADVERTISEMENT