News

Dan Hosu, soțul fostei șefe DIICOT, a murit. Ministrul justiţiei îl ”achitase” cu o lună înainte de pronunțarea sentinței

Dan Hosu, fost polițist și soțul fostei șefe a DIICOT, a murit vineri. De numele acestuia se leagă un uriaș scandal care îl are ca actor principal pe ministrul justiției.
03.02.2023 | 16:56
Dan Hosu sotul fostei sefe DIICOT a murit Ministrul justitiei il achitase cu o luna inainte de pronuntarea sentintei
A murit soțul fostei șefe DIICOT. Pe 7 februarie Dan Hosu aștepta verdictul într-un dosar de corupție în care era judecat. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Doliu în familia fostei șefe DIICOT, Giorgiana Hosu. Soțul acesteia, Dan Hosu, a încetat din viață vineri, 3 februarie.

A murit soțul fostei șefe DIICOT. Pe 7 februarie Dan Hosu aștepta verdictul într-un dosar de corupție în care era judecat

Anunțul decesului lui Dan Hosu a fost făcut pe Facebook de fiul său, Vlad Hosu. Acesta a adresat și un mesaj către mass-media: ”Nu am cerut niciodată ceva presei. Astăzi o voi face: solicit decență! Mulțumesc!

ADVERTISEMENT

Ulterior, într-o declarație pentru Libertatea, fosta șefă DIICOT, Giorgiana Hosu, a anunțat că partenerul ei de viață suferea de o boală grea.

Soțul meu a murit la ora 13.52. A fost o boală de mult timp, dusă pe picioare până nu s-a mai putut duce pe picioare”, a afirmat aceasta.

ADVERTISEMENT

Ministrul justiției, Cătălin Predoiu, în centrul unui uriaș scandal din cauza lui Dan Hosu

Decesul lui Dan Hosu vine la câteva zile înainte ca acesta să afle decizia finală în dosarul Carpatica Asig, verdictul Curții de Apel fiind programat pentru 7 februarie.

Reamintim că, în primă instanță, 2020, Dan Hosu a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, fiind găsit vinovat pentru două capete de acuzare.

ADVERTISEMENT

Magistrații din București îl condamnau pe acesta la 2 ani şi 6 luni de închisoare pentru instigare la acces ilegal la un sistem informatic şi la 1 an şi şase luni de detenţie pentru instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite.

Cele două pedepse au fost contopite, rezultând astfel 3 ani de închisoare.

Dan Hosu a fost șeful Serviciului de combatere a traficului cu migranți din cadrul Direcției de combatere a crimei organizate a IGPR.

ADVERTISEMENT

Luna trecută, ministrul justiției, Cătălin Predoiu, a fost acuzat că s-a antepronunțat în dosarul său. Oficialul liberal a spus, despre Hosu, că ar fi fost achitat, deși procesul se afla în curs de judecată, următorul termen fiind stabilit pentru data de 7 februarie.

ADVERTISEMENT