News

Dan Mihalache și Adrian Cioroianu, rechemaţi în ţară de Klaus Iohannis. Ce alte decrete a mai semnat preşedintele

14.09.2020 | 18:59
Dan Mihalache si Adrian Cioroianu rechemati in tara de Klaus Iohannis Ce alte decrete  a mai semnat presedintele
ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis a semnat, luni, decretele de rechemare în țară pentru 14 ambasadori.  Dan Mihalache, ambasadorul României în Marea Britanie, și Adrian Cioroianu, ambasador la UNESCO, se află pe lista semnată de președintele României.

Adrian Cioroianu este fost ministru de externe în mandatul de premier al lui Călin Popescu Tăriceanu, iar Dan Mihalache a fost șeful Cancelariei Prezidențiale după ce Klaus Iohannis a câștigat prima dată alegerile.

ADVERTISEMENT

Vineri a fost semnat un alt decret, în urma căruia alți 12 ambasadori vor reveni în România. Printre ei se află Vasile Soare, ambasadorul României în Rusia, Gabriel-Cătălin Şopandă, ambasadorul României în Turcia, Brânduşa Ioana Predescu, ambasadoarea României în Olanda şi Răzvan Rotundu, ambasadorul României în Finlanda.

Ambasadorii Dan Mihalache și Adrian Cioroianu sunt rechemați în țară

Pe lângă Dan Mihalache și Adrian Cioroianu, pe lista se mai regăsesc următorii:

  • Radu Octavian Dobre – ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în India, în Republica Maldivelor, în Republica Populară Bangladesh şi în Republica Federală Democratică Nepal
  • Carmen Liliana Burlacu – ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Republica Cehă
  • Ion Gâlea –  ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Republica Bulgaria
ADVERTISEMENT

Nu lipsesc nici Ferdinand Nagy și Romeo Stanciu. Primul este ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Muntenegru, în timp ce Romeo Stanciu ocupă aceleași funcții în Republica Uzbekistan.

Pe listă se mai regăsesc următorii:

  • Daniela Brînduşa Băzăvan – ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Regatul Maroc şi în Republica Islamică Mauritania
  • Dana Manuela Constantinescu – ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Bosnia şi Herţegovina
  •  Viorel Stănilă – ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Republica Macedonia de Nord;
ADVERTISEMENT

Dan Mihalache este ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Adrian Cioroianu este ambasador și delegat permanent al României pe lângă UNESCO.

Lista completă îi mai cuprinde pe Radu-Liviu Horumbă (ambasador Georgia), Adrian Kozjacski(Iran), Mircea Perpelea (Albania) și Cristian Istrate. Acesta din urmă este șef al Misiunii permanente a României pe lângă organizațiile internaționale de la Viena.

ADVERTISEMENT