Life

Dan Negru, declarație șocantă despre scandalul dintre artiști și Guvern. Pe cine a dat exemplu prezentatorul

01.12.2020 | 12:51
Dan Negru declaratie socanta despre scandalul dintre artisti si Guvern Pe cine a dat exemplu prezentatorul
ADVERTISEMENT

Dan Negru este tranșant în privința scandalului dintre artiști și Guvern, celebrul prezentator de la Antena 1 venind și cu un exemplu concret în acest caz, referindu-se la o artistă renumită pe care o cunosc foarte puțini oameni la ora actuală. 

Moderatorul a postat un mesaj tăios pe rețelele de socializare, la scurt timp după ce mai bine de 90 de cântăreți au făcut o scrisoare deschisă prin care solicită să fie înscriși în schema de ajutor de stat pentru sprijinirea sectorului cultural.

ADVERTISEMENT

Artiștii își exprimă dezamăgirea pentru faptul că din schema de ajutorare în urma pandemiei fac parte numai anumite categorii, Dan Negru fiind de părere românii nu-și cunosc adevăratele valori, dând exemplu o artistă care nici măcar nu este recunoscută în țara noastră.

Dan Negru, mesaj tranșant despre scandalul dintre cântăreți și Guvern

„În scandalul ăsta cu artiștii și banii de la stat, hai să vă dau un nume de artist: ALMA GLUCK. N-ați auzit, așa-i? Născută la Iași, în 1884, a rămas în istorie că prima cântăreață de operă din lume care a reușit să vândă peste 1 milion de înregistrări.

ADVERTISEMENT

La 16 ani a plecat în America unde a făcut o carieră uriașă! Americanii și-o revendică! Noi nici nu am auzit de ea. 

În 1918, când noi făceam Unirea, drepturile de autor ale cântecelor ei valorau peste 1 milion de dolari, o sumă fabuloasă în anii ăia. A murit la 54 de ani. În România e necunoscută”, a scris Dan Negru pe pagina sa de Facebook, în dreptul unei imagini cu celebra artistă care s-a născut la Iași.

ADVERTISEMENT

Alma Gluck a venit pe lume pe 11 mai 1884, într-o familie de evrei din țara noastră. Cântăreața a primit la naștere numele de Reba Feinsohn, fiind una dintre cele mai faimoase cântărețe de operă ale lumii.

A emigrat în Statele Unite ale Americii la vârsta de numai 16 ani, unde avea să-și facă un nume pe marile scene ale muzicii. Vedeta a fost căsătorită de două ori, din relațiile sale rezultând și trei copii. S-a stins la vârsta de 54 de ani din cauza unei insuficiențe hepatice, în New York.

ADVERTISEMENT
Alma Gluck, una dintre cele mai cunoscute soprane ale lumii
Alma Gluck, una dintre cele mai cunoscute soprane ale lumii. Sursa foto: Facebook.com / Dan Negru

Cine sunt artiștii care ajutor de la statul român în vreme de pandemie

„Considerăm că existența sectorului cultural depinde nu doar de organizatorii de evenimente, ci, mai ales, de artiști. Vă rugăm să includeți în schema de ajutor de stat și această entitate, ca beneficiar eligibil al sumelor destinate ajutorării sectorului cultural”, se arată în scrisoarea deschisă făcută de artiștii români.

Printre semnatari se numără nume sonore ale industriei muzicale din țara noastră, printre aceștia fiind: Delia, Loredana, Inna, Andreea Bănică, Antonia, Connect-R, Holograf, Horia Brenciu, Smiley, Puya, Paula Seling, Ștefan Bănică, Voltaj sau 3 Sud Est.

Cântăreții cer ajutor de la stat pe motiv că au fost afectați de pandemie, în ultimele luni fiind anulate toate concertele și spectacolele. Din păcate, evenimentele nu se vor desfășura nici în perioada următoare, restricțiile impuse de autorități fiind în continuare drastice.

ADVERTISEMENT