Life

Dan Negru, despre cum era televiziunea din România în urmă cu 18 ani. Replica lui Cabral

Dan Negru și-a spus părerea despre televiziunea din România, din urmă cu 18 ani, când era la cârma emisiunii „Ciao Darwin”.
22.09.2021 | 15:58
Dan Negru despre cum era televiziunea din Romania in urma cu 18 ani Replica lui Cabral
Dan Negru, despre cum era televiziunea din România în urmă cu 18 ani. Replica lui Cabral. Sursa foto: Instagram. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Vedeta de la Antena 1 a făcut o postare pe pagina sa de Facebook, unde a distribuit o imagine cu emisiunile care făceau audiență în urmă cu aproximativ 20 de ani, când publicul încă era interesat de TVR.

La momentul respectiv se difuza „Surprize, surprize”, show moderat de Andreea Marin, Dan Negru fiind de părere că banii pentru publicitate, în prezent, ar fi fost mai puțini dacă Televiziunea Română rămânea puternică.

ADVERTISEMENT

În acest sens celebrul prezentator al Revelioanelor de la Antena 1 susține că posturile de televiziune private nu ar mai fi ajuns unde sunt acum dacă TVR se menținea pe poziții.

Dan Negru și Cabral, schimb de replici despre televiziune

„Așa arăta interesul publicului pentru tv acu’ 18 ani… Făceam «Ciao Darwin» la vremea aia și TVR, televiziunea de stat, era în top audiențe, îmi era competitor.

ADVERTISEMENT

Dacă televiziunea publică ar fi rămas la fel de puternică, alea particulare ar fi avut azi mai puțini bani din publicitate pentru că TVR ar fi fost un jucător important.

Un TVR ca RAI-ul italian care are, de exemplu, «The Voice» era azi o miză. Cei care au dezmembrat televiziunea publică și au dat-o la fier vechi au fost vizionari pentru afacerile lor. Statul, fraier, a rămas păgubit…

ADVERTISEMENT

TVR e fabrică de stat , desfăcută bucată cu bucată și dată la fier vechi… Așa arăta «fabrica» acum 18 ani, cu «furnalele» duduind”, este mesajul lăsat de Dan Negru pe Facebook și pe Instagram.

Mesajul lui Dan Negru, criticat de Cabral. Ce a spus vedeta de la Pro TV

Postarea prezentatorului de la Antena 1 nu a fost trecută cu vederea de Cabral Ibacka, care lucrează la postul concurent, Pro TV. Acesta este de cu totul altă părere și îl contrazice pe moderatorul de la Next Star, Dan Negru.

ADVERTISEMENT

„Danule, eu nu cred că ăsta e rolul TVR, să facă bani. Cred că românii plătesc pentru TVR pentru alte lucruri, mai importante. Aș prefera ca televiziunea de stat să toace bani în continuare, dar cu folos.

Să reușească programe prin care să educe, să ajute, să informeze, să susțină și să lase «gălăgia pe bani» pentru comerciali. Uite, Virgil Ianțu a făcut treabă bună cu proiectul lui de pe TVR. Și mai sunt câteva produse bune.

Problema este că nu reușesc să facă mai multe chestii apetisante, care să justifice banii care sunt cheltuiți acolo. Nu sunt cenzor de calitate, nu fac eu lista cu «aia e bună, aia e rea».

Dar, când te uiți pe audiențe, vezi că nu reușesc să atragă public cu produsele lor. Și treaba asta mi se pare tristuță” este replica lui Cabral Ibacka, de pe Facebook.

Dan Negru își susține în continuare ideea cu care a pornit, precizând că privatizarea TVR s-a realizat pentru că dăuna unor afaceri private, deși în trecut erau multe emisiuni care făceau audiență.

Un exemplu notabil în acest sens este Iosif Sava, care datorită programului pe care-l modera, reușea să țină oamenii în fața micilor ecrane într-o sâmbătă după-amiaza.

„Serata muzicală” a încetat să mai apară pe post chiar în ziua în care regretatul muzicolog împlinea 65 de ani (1998). După 47 de ani în presă Iosif Sava era concediat fără niciun fel de explicație.

ADVERTISEMENT