Life

Dan Negru, despre fake news: “E o nouă modă. Mă tot sună unii și alții…”

26.10.2020 | 17:03
Dan Negru despre fake news E o noua moda Ma tot suna unii si altii
ADVERTISEMENT

Dan Negru explică, într-un lung mesaj pe rețelele de socializare, semnificația fake news-ului, influența și longevitatea acestuia în societate.

Prezentatorul povestește de ce crede că sunt inutile seminariile pe acestă temă și care este subtilitatea cu care se dispersează anumite opinii sau informații nu tocmai adevărate.

ADVERTISEMENT

El spune că această practică este la fel de veche ca omenirea și nu are prea multe șanse să dispară înaintea ei. Modul în care omul de televiziune își exprimă aceste păreri este unul pragmatic și spunând clar că problema respectivă nu are remediu.

Dan Negru definește fake news-ul: „La fel de bătrân ca și virușii pe Pământ”

Dan Negru este unul dintre oamenii de televiziune care își fac apariția în mediul online pentru a comenta anumite situații, întâmplări din viața de zi cu zi sau diverse ipostaze în care se află showbiz-ul românesc. Părerile lui sunt apreciate de cei ce îi urmăresc activitatea, iar prezentatorul este lăudat pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume și pentru menținerea verticalității.

ADVERTISEMENT

„Mă tot sună unii și alții că să participla seminarii despre Fake News. E o nouă modă! Am fost la vreo două, din alea online, am luat niște bani și nimeni nu s-a ales cu nimic! Bani aruncați, timp pierdut!

Fake News e rafinat, e sprânceana ridicată a unui moderator de la o tv de știri, e virgulă dintr-un text pe FB sau filtrul de culoare a unei fotografii de pe Insta. Fake News e tot mai rafinat și publicul tot mai idiot.

ADVERTISEMENT

Fake News e la fel de bătrân că și virușii pe Pământ. Adică, niciunii nu pot fi stârpiți vreoadată! Primul fake news din istorie vine din Egiptul Antic: Ramses al II-lea a ordonat ca în toate picturile să apară victorios în lupta contra hitiților în bătălia de la Kadesh, deși papirusurile tratatelor de pace arătau exact opusul. Era secolul XII î.e.n..

Câteva sute de euro face participarea la un seminar despre Fake News.Un nou bussines al noii economii. Ca-n show-urile mele, cu mască, fără mască..” este mesajul care apare pe conturile de socilizare ale acestuia.

ADVERTISEMENT

Sinceritatea cu care vorbește a atras simpatia cititorilor, iar reacțiile pe care aceștia le-au avut au fost susținătoare punctului de vedere exprimat de omul de televiziune.

ADVERTISEMENT