Life

Dan Negru, dezamăgit de ce se întâmplă în România: “Totul e praf, totul se prăbușește”

12.10.2020 | 11:04
Dan Negru dezamagit de ce se intampla in Romania Totul e praf totul se prabuseste
ADVERTISEMENT

Dan Negru are o familie frumoasă pe care preferă să nu o introducă în viața mondenă din care el face parte. În fiecare weekend, acesta își duce soția și copii într-o mică excursie.

Prezentatorul TV alege întotdeauna să meargă în locuri care conțin istorie, pentru ca atât el, cât și copiii, să poată învăța ceva util, potrivit wowbiz.ro. Însă excursia i-a provocat o adevărată dezamăgire.

ADVERTISEMENT

În acest weekend, Dan Negru și-a dus familia la Bacău, chiar la casa în care a locuit scriitorul Vasile Alecsandri. Prezentatorul expune într-un clip video problemele pe care le-a observat la clădire.

Dan Negru, dezamăgit de ce se întâmplă în România

Dan Negru s-a filmat în timpul vizitei la fosta reședință a lui Vasile Alecsandri din Bacău și a explicat problemele pe care le-a observat în această locație.

ADVERTISEMENT

Prezentatorul TV a remarcat neglijența autorităților locale, care nu au renovat casa mai deloc. De altfel, clădirea pare a fi lăsată așa chiar de la moartea celebrului scriitor.

Fațada casei nu a fost reparată de foarte mulți ani, iar grădina este plină de buruieni care înconjoară casa. Un tufiș ascunde portretul de pe zid al lui Vasile Alecsandri, iar interiorul casei nu a fost nici măcar curățat, așa că nu se poate vorbi de renovare.

ADVERTISEMENT

Casa este situată chiar în centrul orașului Bacău și ar fi trebuit transformată în muzeu, nu abandonată și lăsată să devină o ruină. Dan Negru este enervat la culme din cauza nepăsării autorităților și le-a transmis și fanilor acest luru prin intermediul unui clip video.

“Eu cred că de Alecsandri, Vasile Alecsandri ați auzit, dar casa lui memorială din centrul Bacăului nu cred că ați văzut-o. Păi v-o arăt eu acum, ia uite! Praf, o ruină! O grămadă de moloz. Acolo, undeva pe gardul ăsta nenorocit, printre bălării, e și portretul omului, al lui Alecsandri. Ia uite-l!”, a spus prezentatorul.

ADVERTISEMENT

Casa este la doar câțiva pași de a se prăbuși, însă nimeni nu s-a ocupat de ea. Este clar că are nevoie de reabilitare, mai ales pentru că aparține unui mare poet, prozator, dramaturg și publicist român, care a condus revista “România literară”.

Dan Negru este pasionat de locurile încărcate de istorie, însă locuința lui Alecsandri i-a lăsat un gust amar din cauza neglijenței în care a fost lăsată.

“În rest, totul e praf, totul se prăbușește. Scrie acolo, zice așa: ‘Casa Vasile Alecsandri, inaugurată la centenarul trecerii în eternitate a scriitorului’. Și lângă este: ‘Atenție, pericol de accidente!’ Totul e praf, așa arată. Alecsandri, scriitorul, poetul, diplomatul, membrul fondator al Academiei Române, bla bla bla, povești, nu mai e nimic.

Totul e praf, casa lui memorială din centrul orașului Bacău e asta. Uite și înăuntru ce a mai rămas. Epa, Alecsandri, da?! Vasile Alecsandri”, a continuat prezentatorul.

Un mesaj a completat clipul video de pe pagina de Facebook a lui Dan Negru, și anume: “Un virus mai periculos: made in România…N-o să treacă niciodată”.

Fanii au reacționat la postare și au fost la fel de intrigați de imaginile văzute. Multe muzee și case memoriale sunt abandonate în România, fără a beneficia de reabilitare.

ADVERTISEMENT