Sport

Dan Negru dezvăluie secretele lui Ilie Năstase: Înjurăturile lui Țiriac, Joe Biden – păcălit și pumnul din falca lui Muhammad Ali

08.04.2021 | 17:59
Dan Negru dezvaluie secretele lui Ilie Nastase Injuraturile lui Tiriac Joe Biden  pacalit si pumnul din falca lui Muhammad Ali
Dan Negru i-a smuls secretele lui Ilie Năstase Înjurăturile seniorului Țiriac, Joe Biden păcălit de „Nasty” și pumnul românului, „înfipt” în falca lui Muhammad Ali (sursa arhivă personală Dan Negru)
ADVERTISEMENT

Legende”, noua emisiune a lui Dan Negru debutează furtunos. Luni seară, „Regele audiențelor” îl va avea ca invitat pe Ilie Năstase, iar show-ul difuzat de Antena 1 se anunță incendiar.

FANATIK.RO vă prezintă, în exclusivitate, imagini din interviul cu primul Număr 1 mondial. De altfel, fanii lui Ilie Năstase pot urmări, în fiecare zi, de la ora 19:45, câte un episod din discuția dintre Dan Negru și Ilie Năstase. 

ADVERTISEMENT

„Am «prins» niște povești… wow!”, și-a început dezvăluirea Dan Negru, referindu-se la emisiunea sa, în care „fotografiază”, la propriu și la figurat, personajele legendare care au marcat istoria României, în toate domeniile de activitate. „Ilie povestește cum l-a cunoscut pe Țiriac, fiind copil de mingi la un meci de-al lui Ion, care înjura pe teren…”, a continuat charismaticul realizator TV.

Dan Negru dezvăluie secretele lui Ilie Năstase: Înjurăturile lui Țiriac, Joe Biden – păcălit și pumnul din falca lui Muhammad Ali

În anul 1959, Ion Țiriac urma să joace finala campionatului național. Ilie avea numai 11 ani și de atunci era îndrăgostit de „sportul alb. Norocul i-a surâs, pentru că, la lacto-barul din centrul Bucureștiului unde mânca alături de colegii săi de la juniori, doar Ilie și un alt amic, din Târgu Mureș, au auzit întrebarea antrenorului, care le propusese puștilor să fie, a doua zi, copii de mingi, la finala seniorilor. Era zgomot, dar Năstase avea urechile ciulite…

ADVERTISEMENT

La vremea aceea, Ion Țiriac avea 18 ani. Adversarul său a început tare finala, a câștigat două seturi, dar, cu toate acestea… înjura de mama focului! Apoi, lucrurile s-au schimbat… „Cum înjura ăla, înjura și Țiriac”, i-a povestit Năstase lui Dan Negru. 

Dan Negru ne aduce în case poveștile „wow” ale lui Ilie Năstase: „Muhammad Ali mi-a strigat: «Tu ești ăla cu gura mare, din tenis?»”

Tot Ilie l-a păcălit pe Joe Biden, președintele actual al SUA, oferindu-i cadou o rachetă semnată, spunându-i că a jucat cu ea la US Open. Și astăzi, șeful statului american este convins că aceea era racheta cu care Ilie a jucat la US Open. Biden a fost cel care a dorit să-l cunoască pe primul Număr 1 mondial în tenis, nu românul a cerut o întrevedere la actualul… număr 1 al SUA.

ADVERTISEMENT

Întâlnirea cu Muhammad Ali, probabil cel mai mare boxer al tuturor timpurilor, are și ea doza sa de umor. „Ilie, pumnul ăsta mi l-ai pus în falcă doar pentru că așa am vrut eu. Proștii ăștilalți nu ajung acolo!”, i-a spus Ali românului. „Era foarte simpatic”, a concluzionat Ilie, cel fericit pentru că Dumnezeu i-a oferit „74 de stații în trenul vieții”.

Întâlnirea cu Muhammad Ali a fost, însă, spumoasă în întregime, astfel că este recomandat să vedeți întregul interviu realizat de Dan Negru. De altfel, fotografia care îi înfățișează pe Ilie și pe Ali este preferata lui „Nasty”. „Tu ești ăla, cu gura mare din tenis?”, îi strigase pugilistul…

ADVERTISEMENT

Dacă vă mai povestim și că, atunci când trebuia să semneze contractul cu firma „Adidas”, hâtrul Ilie a greșit strada și a ajuns la… „Puma”, deja „rețeta” emisiunii devine mai mult decât ofertantă.


Acțiunea se petrecea într-un orășel de lângă Nurnberg, iar Năstase era reprezentat de un agent belgian. Interesant este și faptul că patronii celor două firme de echipament sportiv erau doi frați, care între timp se certaseră și deciseseră să-și separe afacerile…

Referindu-se la patronul „Adidas”, Ilie a rememorat: „A fost primul care a spus: «Îmi place de românul ăsta, că e nebun, și mai e și Numărul 1 mondial! Vreau să-l îmbrac din cap până-n picioare. Și chiloții să-i aibă tot de la firma mea!»”.

„Bunătatea și vocea blândă a lui Nelson Mandela m-au impresionat!”


Năstase și-a adus aminte și de debutul său în Cupa Davis, la Paris, contra Franței. Avea 20 de ani, iar Țiriac, 27. „Oribil arăta arena Roland Garros, pe vremea aia!”, a glumit „Nasty”. De altfel, iscoditorul Dan Negru l-a descusut pe Ilie și în privința lui Rene Lacoste și a lui Franz Beckenbauer, prietenii celebri ai nu mai puțin celebrului român.

Pe Bruce Willis, Năstase l-a cunoscut în America. „Este pasionat de tenis, precum toți actorii de la Hollywood. La US Open, lojile sunt pline cu actori mari”, a dezvăluit Ilie.

Grace Kelly, mama Prințului Albert de Monaco, avea un obicei interesant. În timpul turneului de la Monte Carlo, în fiecare joi era Ziua Florilor. Prințesa oferea flori spectatorilor și jucătorilor…

„Prințul Albert avea 12 ani când ne-am cunoscut. Diferența de vârstă dintre noi doi este tot de 12 ani. Practică toate sporturile, de la tenis la fotbal. E înnebunit după fotbal! Pe sora lui, Stephanie de Monaco, mama lor a vrut s-o facă gimnastă, iar Caroline, cealaltă soră, m-a rugat să i-o prezint pe Nadia”

„Care este cea mai spectaculoasă personalitate pe care ați întâlnit-o?”, l-a întrebat realizatorul „Legendelor”, pe primul Număr 1 mondial în tenis. Răspunsul a venit fără ezitare…

„Nelson Mandela! Bunătatea și vocea lui blândă m-au impresionat. La fel, m-a emoționat și ce a spus despre sport, și anume că nu politica, ci sportul are puterea de a schimba lumea. A fost un om fantastic! Să stai 28 de ani în pușcărie și să-i ierți pe ăia care te-au băgat degeaba la închisoare, e ceva… Seamănă cu Gandhi la acest capitol: «Nu violență, ci iertare și pace!». În zilele noastre, nu cred că mai găsim astfel de politicieni”

„Nu-i voi ierta niciodată pe cei care mi-au bătut tatăl și pe cei care mi-au pus cătușe!”

Dan Negru, unul dintre puținii realizatori TV care nu are în față clasica listă cu întrebări la care apelează majoritatea jurnaliștilor, a adresat o întrebare genială: „Sunt oameni pe care ați vrea să-i iertați și nu puteți?”. Răspunsul a venit cu sinceritatea omului pentru care viața înseamnă, în primul rând, să-ți oferi sufletul celorlalți, chiar dacă uneori este dureros…

„Nu pot să-i iert pe oamenii care l-au bătut degeaba pe tatăl meu. Am auzit cu urechile mele când i-au spus că o să moară de mâna lor. Eram copil, dar nu uit… Când a ieșit de la Miliție, tata a leșinat, a căzut și s-a lovit cu capul de asfalt. A trebuit să-l ducem la spital. Șase luni stătuse în beci! Pe ăștia nu pot să-i iert și pe ăia care mi-au pus cătușele!”

Într-adevăr, în vara anului 2018, fostul tenismen a fost prins conducând sub influența băuturilor alcoolice. A refuzat să sufle în aparatul etilotest și a fost dus la Institutul de Medicină Legală, în vederea recoltării de probe biologice. Ulterior, Năstase a fost dus la secția de Poliție Udriște, unde a fost interogat, până în jurul orei 7:00.

Dincolo de aceste episoade, important este faptul că Ilie Năstase rămâne o legendă a sportului mondial și mai ales un român care se pricepe să facă cinste țării. Dan Negru a știut să „exploateze” această „bază de date” ambulantă, numită „Nasty”.

Interviurile care vor fi difuzate de postul Antena 1 pot deveni, la rândul lor, o adevărată video-bibliotecă, în care istoria recentă a României prinde, din nou, culoare. Nu de alta, dar numai ascultându-l pe Ilie Năstase, primul intervievat al lui Dan Negru în acest nou proiect intitulat „Legende”, ai impresia că fostul campion vorbește la timpul prezent, nicidecum la trecut.

Următorul oaspete aflat pe lista celebrităților pe care Dan Negru i-a invitat să-și „fotografieze” sufletele este naistul Gheorghe Zamfir. Ca de obicei, FANATIK.RO va fi „pe metereze” și vă va prezenta amănunte, în exclusivitate, de la filmările cu reputatul rapsod.

Sursa fragmentelor filmate oferite de Dan Negru este AntenaPlay.

ADVERTISEMENT