Life

Dan Negru, dezvăluiri despre salariul pe care îl avea la Antena 1: “Nu am făcut televiziune ca să fac bani”

Dan Negru a vorbit despre salariul pe care îl avea la Antena 1, postul cu care a lucrat mai bine de două decenii. Prezentatorul TV s-a mutat la Kanal D.
26.01.2022 | 16:55
Dan Negru dezvaluiri despre salariul pe care il avea la Antena 1 Nu am facut televiziune ca sa fac bani
Dan Negru, dezvăluiri despre salariul pe care îl avea la Antena 1. Sursa foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Dan Negru a vorbit despre salariul pe care l-a avut la Antena 1, postul TV de la care a plecat pentru Kanal D.

Realizatorul TV a declarat că interesul său a fost mereu să aibă producții de succes și a recunoscut că nu și-a negociat salariul ani buni.

ADVERTISEMENT

A prezentat programul de Revelion de la Antena 1 mai bine de 20 de ani, pentru care a încasat aceeași sumă ani la rând, timp de 12 ani.

Dan Negru, dezvăluiri despre salariul pe care îl avea la Antena 1

Cu toate că a fost lider de audiență de multe ori cu programul special din seara de Anul Nou, salariul lui Dan Negru a fost același timp de 12 ani.

ADVERTISEMENT

După mulți ani în care a colaborat cu trustul Intact, Dan Negru a plecat de la Antena 1 și va avea o emisiune la Kanal D.

Prezentatorul TV susține că la Antena sunt “bugete diferite”, la fel ca la abonamentele de telefonie mobilă. Mai exact, cei noi au mai multe avantaje, iar cei care se află de la început nu mai beneficiază de aceleași lucruri.

ADVERTISEMENT

Dan Negru nu și-a negociat salariul ani la rând pentru că era interesat să aibă producții reușite. Acesta este de părere că nu are sens să aibă un salariu mare dacă producțiile sunt “ieftine”.

“Antena are bugete diferite, ca și cei cu telefonia mobilă. Dacă ești nou venit în rețea, ai toate avantajele posibile, dacă ești de la început în rețea nu mai prezinți interes, ha, ha.

ADVERTISEMENT

Cei din managementul Antenei însă pot confirma că nu mi-am negociat salariul în anii ăștia mulți, m-a interesat în primul rând să am producții de succes.

Degeaba ai un salariu mare dacă ai producții ieftine. Niște ani, cred că vreo 12, am avut același salariu de Revelioane deși eram lider an după an.”, a declarat Dan Negru pentru ciao.ro.

“Nu e despre bani televiziunea”

Prezentatorul a fost surprins atunci când a aflat că un coleg de breaslă, de la PRO TV, avea un salariu de trei ori mai mare decât al lui, deși programul de Revelion de la Antena 1 era lider de audiență.

Dan Negru susține că oamenii mari din lumea TV l-au învățat că nu este vorba numai despre bani în televiziune.

În anii ’90, Dan Negru a fost sunat de Titus Munteanu să prezinte Mamaia la TVR. Nu s-a gândit să-i pună întrebări despre bani pentru că era fericit să prezinte un astfel de eveniment.

“Într-un an, un coleg de la PRO TV mi-a spus salariul lui, era de vreo trei ori mai mare ca al meu, deși eu eram liderul. Anul trecut chiar TVR și-a plătit mai bine prezentatorii de Revelion, deși eu am câștigat în audiențe mult mai mult.

Oricât de zgârcit aș fi, nu e despre bani televiziunea. Am învățat-o de la oameni mari, legende în TV.

Când Titus Munteanu m-a sunat în anii ’90 ca să prezint Mamaia la TVR, nici prin cap nu mi-ar fi trecut să-l întreb de bani. Eram fericit că pot să prezint un asemenea eveniment încât m-aș fi dus pe jos la Mamaia.

Nu am făcut televiziune ca să fac bani, am făcut bani ca să fac televiziune.”, a mai spus Dan Negru.

Dan Negru, despre plecarea din televiziune

Dan Negru a explicat și motivele care l-ar determina să se retragă din lumea televiziunii. Prezentatorul consideră că televiziunea din prezent nu se compară cu cea care era cu mulți ani în urmă.

În plus, Dan Negru spune că Antena și PRO se află constant în competiție. De aceea, ele pun mai mult accent pe audiență decât pe public, în opinia vedetei.

“Televiziunea de azi nu mai produce hituri cum o făcea în golden age. În România sunt două televiziuni siameze, PRO și Antena care copiază PRO.

Și ambele în goana după profit au uitat de public, oferind programe siameze, fiecare încercând să pună piedică celeilalte. Dar uitând de public.”, a explicat Dan Negru pentru aceeași sursă.

Totodată, fostul prezentator de la Antena 1 spune că oamenii au optat pentru platformele de streaming pentru că televiziunea nu le mai oferă ceea ce au nevoie.

Cu toate acestea, Dan Negru speră ca piața televiziunii să-și revină în România în viitorul apropiat.

“Există Kanal ca alternativă la cele două, există Prima, TVR și canalele de știri. Ofertă săracă. De asta au crescut atât de mult Netflix sau online, pentru că televziunea prin programele slabe i-a trimis pe oameni departe de televizor.

Găștile din TV au prosperat în perioada asta în care publicul contează mai puțin decât profitul. Găștile m-ar determina să plec. Sper totuși ca piața de TV își va reveni, sunt optimist.”, a conchis vedeta TV.

ADVERTISEMENT
Tags: