Life

Lovitură pentru Pro TV și Antena 1. Ce a făcut Dan Negru înainte să semneze cu Kanal D

Dan Negru este subiectul anului în materie de transferuri în televiziune, însă, înainte a semna contractul cu postul Kanal D, „regele audiențelor” a refuzat oferte avantajoase.
26.01.2022 | 15:07
Lovitura pentru Pro TV si Antena 1 Ce a facut Dan Negru inainte sa semneze cu Kanal D
Dan Negru, subiectul celui mai important transfer în televiziune, la începutul anului 2022. Sursă foto: Montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Încet, încet, ies la iveală amănunte de culise referitoare la plecarea lui Dan Negru de la Antena 1 la Kanal D, iar înainte de a părăsi postul la care a lucrat timp de 22 de ani, „regele audiențelor” a spus „pas” unor alte solicitări, dintre care una a sosit chiar din partea televiziunii la care a scris istorie.

Ceea ce se știa de mai multe zile a devenit oficial. Dan Negru a plecat, „cu arme și bagaje”, de la Antena 1, pentru a se alătura echipei Kanal D, un post aflat „pe val” și aflat în căutare de vedete. Deși realizatorul este zgârcit în declarații, rezumându-se la cunoscutele sale postări pe site-urile de socializare, am aflat că vedeta TV a primit, chiar înainte de propunerea venită de la Kanal D și o altă ofertă, din partea unui post concurent, în materie de emisiuni de divertisment.

ADVERTISEMENT

Mai exact, Dan Negru a fost curtat asiduu de ProTV, televiziune care i-a propus un talk-show care ar fi urmat să se desfășoare, în direct, zilnic, la ore târzii. Totuși, potrivit surselor noastre, realizatorul a declinat oferta, nefiind satisfăcut de formatul propus, dar și din alte motive, care țineau de… „distribuția” care urma să însoțească respectivul show tv.

Motivele pentru care Dan Negru a decis să nu calce pe urmele altor realizatori de televiziune care au scris istorie cu formate de tipul „late night show”, precum Marius Tucă, Florin Călinescu sau Victor Ciutacu, vă sunt dezvăluite, în exclusivitate, de FANATIK.

ADVERTISEMENT

„Regele audiențelor”, ofertat pentru același tip de talk-show nocturn de Pro TV, dar și de… Antena 1!

Se pare că, deocamdată, Dan Negru și noii săi parteneri de la Kanal D nu au stabilit, din absolut toate punctele de vedere, noul format de emisiune care va fi abordat de „regele audiențelor”. Acesta este, de altfel și motivul pentru care prezentatorul ezită în a face, deocamdată, declarații publice.

În ce ne privește, am aflat că Dan Negru a primit oferte pentru realizarea unor emisiuni tip „late talk show” nu doar de la Kanal D și de la ProTV, ci și de la postul la care a lucrat timp de mai bine de două decenii, Antena 1.

ADVERTISEMENT

De altfel, propunerea Antenei 1, care a mai fost formulată în mod oficial, inclusiv acum doi ani, a fost identică aceleia venite și din partea ProTV, în speță realizarea respectivului „late night show”.

Postul Kanal D a făcut, inițial, aceeași propunere!

Și pentru ca „filmul” evenimentelor să capete și mai multă culoare am aflat că, inițial, inclusiv oferta venită din partea postului Kanal D se referea tot la un show generalist, realizat, în direct, la ore târzii!

ADVERTISEMENT

Motivul pentru care Dan Negru a fost solicitat din acest punct de vedere este reprezentat de succesul de care îndrăgitul realizator s-a bucurat cu ciclul de emisiuni „Legende”, care a bătut record după record, atât la televiziune, cât și pe internet.

Interesant este că, fix acum 10 ani, presa vremii susținea că Dan Negru primise deja o primă propunere pentru realizarea unui „late show”, fără a se specifica, însă, numele postului TV ofertant. În acea perioadă, Negru prezenta show-ul „Demascarea”, la Antena 1, și făcea un anunț pe blogul său personal.

„Cu ceva vreme în urmă am primit o ofertă pentru un late-night-show… Atunci mi-am dat seama că, de fapt, România e singura țară din lumea civilizată a televiziunilor care n-are un late-night generalist, există excelente show-uri de noapte specializate, fie pe monden, fie pe fotbal, fie pe politică, dar niciunul de tipul Latterman, Jay Leno sau Bruno Vespa…”, mai nota prezentatorul.

Penuria de vedete autentice și ratingul scăzut la ore târzii, principalele inconveniente

Se pare că principalul motiv pentru care Dan Negru nu a acceptat formatul propus de ProTV, dar și de Antena 1, a fost legat de faptul că, spre deosebire de perioada în care, așa cum spuneam, vedete precum Florin Călinescu sau Marius Tucă își betonau celebritatea, în zilele noastre, audiențele tv scad la ore târzii.

Mai mult, potrivit surselor noastre, un alt factor esențial în luarea deciziei lui Dan Negru este penuria de vedete autentice. Odată cu formatul „Legende”, realizatorul a atins un standard care este greu de menținut în fiecare seară, din pricina abundenței așa-ziselor „vedete de carton”, pe care, așa cum am aflat, „regele audiențelor” n-ar fi reușit să le ocolească în totalitate, în situația în care ar fi realizat o emisiune difuzată zilnic, în direct.

De altfel, din acest punct de vedere, Dan Negru și-a făcut publică opinia, de asemenea în exclusivitate pentru FANATIK, atunci când a vorbit despre formatul emisiunii „Legende”.

„Este proiectul meu anti-parastas. Sunt oameni de care ne amintim doar când apar breaking news-urile dispariției lor. În rest, la televizor și în online apar toți neghiobii… Toți nebunii sunt lideri!”, afirma realizatorul TV, la finalul lunii martie a anului trecut.

Dan Negru - ceetv.net
Transferul lui Dan Negru, în topul ceetv.net 9sursa ceetv.net)

Transferul la Kanal D, pe locul 2 în topul știrilor CeeTV

Plecarea lui Dan Negru la Kanal D a fost mediatizată inclusiv pe plan european. Site-ul ceetv.net este un puternic canal mediatic, care oferă informații la zi, referitoare la cele mai importante evenimente din mass-media internațională, fie că vorbim despre televiziune, online sau chiar despre presa scrisă. În general, știrile provenite din România apar rar pe acest site, iar din acest punct de vedere, performanța lui Dan Negru este cu atât mai importantă.

Nu mai departe de ziua de ieri (n.r marți), notificarea referitoare la semnarea contractului între Dan Negru și Kanal D a fost prezentată pe locul 2 în topul ceetv.net, după o informație provenită din Grecia.

Ceetv.net, site care prezintă, în timp record, toate evenimentele importante din ansamblul pieței media europene, mai ales din zona central-estică a Continentului, oferă informații din Cehia, Polonia, Grecia, Turcia, Ucraina, Serbia, Slovacia, Rusia, Macedonia de Nord, Lituania, Letonia, Ungaria, Estonia, Croația, Bosnia-Herțegovina, Belarus, Albania, Bulgaria și România.

Debutul la Kanal D, așteptat pentru finalul lunii martie

După toate probabilitățile, Dan Negru va debuta la Kanal D spre finalul lunii martie. Până atunci, există o mulțime de detalii de pus la punct și este de așteptat ca reprezentanții postului respectiv să țintească, odată cu respectivul eveniment, un „boom” de audiență.

Între timp, fanii lui Dan Negru îl pot vedea atât pe canalul său de pe youtube, cât și pe Antena 1, post la care vor fi difuzate, în continuare, reluările emisiunilor din ciclul „Next Star”.

„Nu merit nimic din cuvintele frumoase. E meritul formatelor și al echipelor!”

Este cunoscut faptul că Dan Negru menține, aproape zilnic, o relație apropiată cu fanii săi, prin intermediul rețelelor de socializare. Transferul său la Kanal D a făcut valuri și, așa cum era de așteptat, „regele audiențelor” a ținut să mulțumească online, celor care i-au fost aproape.

„Nu merit nimic din cuvintele frumoase scrise în sutele de articole din zilele acestea. Nimic!!! E meritul formatelor și al echipelor! Dar, cel mai mult m-a emoționat concurența. Între Antena 1 și Kanal D, România TV a avut aseară un episod prin care mi-a mulțumit public pentru anii mulți de televiziune. Nu sunt obișnuit cu normalitatea asta, sau nu în timpul vieții”, a notat Dan Negru, pe contul său de pe facebook.

Realizatorul TV a continuat, în același stil: „De vreo trei ori m-am pipăit să văd dacă n-am murit. În lumea mare a televiziunii, asta e normalitatea. Mi-l amintesc pe Berlusconi, mulțumindu-i public lui Paolo Bonolis, prezentator italian, atunci când acesta a plecat de la Mediaset, la RAI”.

„Noi, televiziunea de aici, am pierdut mulți oameni cărora n-am apucat să le spunem că-i prețuim cât trăiau… Cristina Țopescu, Andrei Gheorghe, Mile Cărpenișan, Tavi Iordăchescu…”, a încheiat Dan Negru, postarea sa de pe respectivul site de socializare.

Show-man-ul Dan Negru încheie, așadar, o carieră de 22 de ani, petrecută la postul Antena 1. În această perioadă, de 21 de ori a fost liderul audiențelor cu emisiunile-maraton, difuzate de Anul Nou.

ADVERTISEMENT
Tags: