Life

De ce a plecat Dan Negru de la Antena 1 la Kanal D? Culisele unei mutări anunțate de acum un an

Plecarea din Antena 1 a lui Dan Negru a surprins piața media românească, mutarea lui la Kanal D fiind una neașteptată chiar dacă negocierile se duceau de ani buni.
24.01.2022 | 13:00
De ce a plecat Dan Negru de la Antena 1 la Kanal D Culisele unei mutari anuntate de acum un an
Dan Negru părăsește Antena 1 și se mută la Kanal D Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Dan Negru a decis, într-un final, să se despartă de Antena 1, oferta celor de la Kanal D fiind, pare-se, imposibil de refuzat de celebrul prezentator TV. FANATIK a aflat, în exclusivitate, culisele plecării lui Dan Negru la postul turcesc, mutare concretizată după ani buni de tatonări și discuții între vedeta show-urilor de divertisment și șefii din Kanal D.

Negocierile lui Dan Negru cu Kanal D sunt destul de vechi, dar, până acum, prezentatorul Tv a fost întors, de fiecare dată, de șefii din Antena 1. Cu toate acestea, acum, insistențele celor din Antena 1 nu au mai fost la fel de serioase, iar condițile lui Dan Negru, pentru a rămâne la postul din Băneasa au fost considerate exagerate de conducerea postului, conform informațiilor obținute de FANATIK.

ADVERTISEMENT

De ce a plecat Dan Negru de la Antena 1?

Plecarea lui Dan Negru din Antena 1 vine după ce, pentru prima oară, vedeta a fost învinsă în războiul audiențelor de Revelion, motiv de mare supărare pentru prezentatorul care, voalat, le-a reproșat șefilor săi că nu ar fi fost susținut suficient în fața rivalilor de la Pro TV.

Cum ”plângerile” lui au rămas fără răspunsurile pe care le aștepta, Dan Negru a decis să redeschidă negocierile de la Kanal D, cu atât mai mult cu cât, în ultimii ani, au tot existat tatonări în această direcție, mai ales că postul turcesc a rămas fără emisiunea fanion a postului, Survivor, în dauna rivalilor de la Pro TV.

ADVERTISEMENT

De altfel, acesta este și motivul pentru care șefii de la Kanal D au decis să îi satisfacă lui Dan Negru orice dorință în speranța că vor reuși să umple golul lăsat de reality-show în audiențele televiziunii care, în ultima vreme, au scăzut vizibil. Iar cerințele vedetei, conform informațiilor FANATIK, se învârt în jurul banilor.

Mai exact, cum Dan Negru negociază pentru o emisiune de divertisment la Kanal D, vedeta a cerut ca show-ul să fie și produs de el. Ceea ce însemna că, pe lângă onorariul uriaș pe care îl va câștiga din fața camerelor de luat vederi, Dan Negru va încasa și un procent substanțial din banii din publicitate, lucru pe care șefii din Kanal D l-au acceptat fără să stea pe gânduri.

ADVERTISEMENT

Contactat de FANATIK, Dan Negru nu a comentat informația plecării de la Antena 1 la Kanal D. ”Sunt la filmări la Chișinău”, a spus Dan Negru pentru FANATIK, prezentatorul TV având contracte bănoase și în Republica Moldova pentru emisiuni de divertisment.

Dan Negru își anunța voalat venirea la Kanal D încă de acum un an

Invitat acum un an la emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, Dan Negru părea să anunțe, voalat, că va ajunge la Kanal D. ”Înainte de orice, cred că aș șterge știrea care urmează despre noi: `Negru, la Kanal D! WOW`!

ADVERTISEMENT

Să știi că eu asta cred că e o normalitate, cred că încet-încet televiziunea se îndreaptă spre normalitatea asta”, spunea Dan Negru în fața prezentatoarei Denise Rifai, explicând că prezența lui în emisiunea de la Kanal D, din postură de vedetă a Antenei 1, nu ar trebui să surprindă pe nimeni.

De altfel, apariția lui Dan Negru la Kanal D, în emisiunea lui Denise Rifai, a fost, la acea vreme, un subiect de negocieri serioase între prezentatorul TV și cei din Antena 1, el insistând să îi fie permis să meargă la postul rival.

Ba chiar, înainte de difuzarea emisiunii de Revelion, Dan Negru anunța că este ultimul an în care va face show-ul cu măști cu care, ani la rândul, a câștigat războiul audiențelor.

Dan Negru, bani grei din televiziune și imobiliare

Dan Negru a reușit, de-a lungul carierei sale, să devină unul dintre cei mai bine plătiți prezentatori de televiziune. Onorariile încasate de la Antena 1 (în jur de 5.000 de euro lunar) l-au făcut pe prezentatorul TV să își permită o serie de investiții cât se poate de serioase în imobiliare.

Conform datelor raportate la ANAF, Dan Negru, prin firma pe care o deține D.N.C. Impact, a avut, doar din televiziune și prezentarea de spectacole, o cifră de afaceri de 964.000 de lei și un profit de peste 450.000 de lei, adică aproape 100.000 de euro.

Pe lângă banii din televiziune, Dan Negru a început să investească în piața imobiliară din București și din Timișoara. Astfel, pe lângă câteva apartamentele pe care le-a cumpărat, Dan Negru s-a apucat și să construiască mai multe blocuri și vile pe care, ulterior, le-a închiriat. Acum, din informațiile FANATIK, el a ajuns să câștige, doar din chirii, lunar, peste 60.000 de euro.

În plus, Dan Negru a investit și în agricultură, el având, în apropiere de Timișoara, mai multe terenuri, vedeta show-urilor de divertisment cultivând cereale pe care, ulterior, le vinde și scoate un profit serios.

ADVERTISEMENT