Life

Dan Negru, semnal de alarmă la început de an: „Cine închide o școală, deschide o pușcărie”

Dan Negru a tras un semnal e alarmă la început de an și a postat un mesaj legat de rata de abandon școlar din România la sate, care este una destul de mare.
03.01.2022 | 12:56
Dan Negru semnal de alarma la inceput de an Cine inchide o scoala deschide o puscarie
ADVERTISEMENT

Dan Negru a postat un mesaj prin care a tras un semnal de alarmă cu privire la rata de abandon școlar, mai ales în zonele rurale.

Prezentatorul de la Antena 1 nu ezită să publice mesaje adresate conducătorilor României în legătură cu astfel de subiecte sensibile.

ADVERTISEMENT

Acesta a spus că cei doi copii ai săi, Dara și Bogdan, sunt norocoși pentru că încep școala, în timp ce alți copii abandonează studiile.

Dan Negru, semnal de alarmă la început de an

Dan Negru a atras atenția autorităților și a vorbit despre rata crescută de abandon școlar, mai ales la sate. Moderatorul TV a ținut să precizeze că școala online a reprezentat un eșec în mediul rural.

ADVERTISEMENT

„Dara, fetița mea începe azi școala. Bogdan, într-a treia, de săptămâna viitoare. Sunt norocoși. Unul din patru copii a abandonat școala anul trecut. 26 % a fost rata de abandon școlar în sate!

În satele românești școala online a fost un eșec. Cei din generația mea, prin decizii haotice, vor distruge generațiile care vin. Să fie ăsta breaking news-ul începutului de an!

ADVERTISEMENT

Pentru că cine închide un spital, deschide un cimitir și cine închide o școală, deschide o pușcărie., este mesajul postat de prezentatorul TV pe Instagram.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de ??? ????? (@negru_dan)

Dan Negru, prima reacție după ce Revelionul de la Pro TV l-a depășit în audiențe pe cel de la Antena 1

Anul acesta, după mult timp, postul Pro TV a fost pe primul loc la audiențe cu programul de Anul nou, Protevelion, depășind Antena 1, acolo unde Dan Negru a găzduit programul său special din noaptea dintre ani.

ADVERTISEMENT

În prima zi din 2022, Dan Negru a postat un mesaj adresat fanilor săi. Prezentatorul a ținut să felicite posturile rivale și a ținut să sublinieze faptul că cei mai mulți au urmărit emisiunea de la Antena 1 atunci când a fost difuzat momentul cu Gheorghe Zamfir.

Protevelionul de la Pro TV a început la ora 20:00, în timp ce Revelionul Starurilor de la Antena 1 a început la 22:00. De data aceasta, postul de pe Pache Protopopescu a fost lider de audiență. În anii trecut, acesta difuza filme în noaptea dintre ani.

„Am fost mulți din nou aseară! Mulțumesc pentru al 22-lea Revelion petrecut împreună! Cu fair-play mă înclin în fata colegilor de la Kanal D, Pro TV, România TV, Prima, TVR și toți ceilalți care fac ca Revelionul să fie o tradiție românească frumoasă.

Pentru că n-am apucat să-i scriu pe mesaje, îi spun aici lui Gheorghe Zamfir că momentul lui aniversar de azi-noapte a avut recordul de telespectatori!

Dar prima lecție din an mi-a dat-o Nea Mihai, paznicul unei parcări din Iași. Vesel și fericit cum tot mai rar întâlnesc oameni în lumea mea… Și-a petrecut Revelionul într-o gheretă păzind mașinile din parcare. A fost primul străin pe care l-am întâlnit azi dimineață, în noul an.

În timp ce făceam fotografia, un domn bine îmbrăcat se îndrepta încruntat și apăsat spre un Porsche. Amândoi călătoresc. Și nea Mihai și omul cu Porsche.

Pentru nea Mihai fericirea e o călătorie, nu o destinație. Nea Mihai, pionul. Cel cu Porsche, regele. La sfârșitul jocului, și pionul și regele ajung in aceeași cutie.

Să vă bucurați de ‘joc’ !”, a scris Dan Negru după noaptea de Revelion.

ADVERTISEMENT
Tags: