Life

Dan Negru, vacanță în Egipt de dragul copiilor: “Nu cad în plasa breaking news-urilor de panică”

Dan Negru vorbește despre tragedia din Egipt, unde rechinul Mako a ucis și o româncă din Suceava. Prezentatorul emisiunii Jocul cuvintelor, de la Kanal D, spune că nu va renunța la vacanțele petrecute pe tărâm egiptean.
10.07.2022 | 12:08
Dan Negru vacanta in Egipt de dragul copiilor Nu cad in plasa breaking newsurilor de panica
Dan Negru și familia lui au fost de mai multe ori în vacanță în Egipt. Sursa foto: Kanal D/ Instagram.
ADVERTISEMENT

Dan Negru regretă tragedia din Egipt, unde românca din Suceava, Roxana Donisan, a fost ucisă de rechinul Mako. Prezentatorul de la Kanal D, care a fost de atâtea ori în Egipt, spune că va continua să meargă în vacanțe acolo. Pe Dan Negru nu l-au speriat nici atentatele din această țară, din 2017, când se afla în vacanță în Orientul Mijlociu.

Dan Negru, după ce o româncă a fost ucisă de rechin în Egipt: “Nu cad în plasa breaking news-urilor de panică”

Dan Negru, în vârstă de 51 de ani, a fost în vacanță în Egipt, de mai multe ori. În 2017, moderatorul și familia sa se aflau în această țară, în timp de acolo erau atentate. 300 de oameni au fost atunci omorâți în timp ce se rugau într-o moschee. Cu toate acestea, Dan Negru nu s-a temut și a mers în continuare în vacanță în Egipt, doi ani mai târziu.

ADVERTISEMENT

După ce s-a creat panică legată de faptul că rechinii au început să atace turiștii în Egipt, prezentatorul nu se teme. Dan Negru spune că “n-o să mai merg în Egipt de frica rechinilor, doar când o să văd rechini atacând oamenii la mall în Hurghada”. Cu toate acestea, vedeta regretă incidentele din Egipt, unde două turiste, printre care și o româncă din Suceava, Roxana Donisan, au căzut victime rechinului Mako.

”Nu cad în plasa breaking news-urilor de panică. E vremea lor, știu. Referitor la subiectul cu rechinul, care a atacat un turist, e ca și cum ai spune că .

ADVERTISEMENT

E regretabil că s-a întâmplat o nenorocire. Dar eu nu cred că panica asta face bine cuiva. N-o să mai merg în Egipt de frica rechinilor, doar când o să văd rechini atacând oamenii la mall în Hurghada”, a declarat Dan Negru, pentru FANATIK. 

Dan Negru: ”Nu-mi place Egiptul turistic”

Prezentatorul emisiunii Jocul cuvintelor de la Kanal D susține că nu e genul de turist de resort, dar merge în aceste locuri de dragul copiilor săi. În schimb, Dan Negru este încântat de cartierele de la marginea orașului Cairo, unde, spune acesta, e total diferit de ceea ce vezi în pliante.

ADVERTISEMENT

”Nu-mi place Egiptul turistic, de resort, merg acolo de dragul copiilor mei, dar nu sunt un turist de resort. Îmi plac cartierele mărginașe din Cairo, unde viața e diferită de tot ce vezi în pliante turistice.

Am văzut Cairo la un an după Revoltă Arabă, și îmi amintesc că eu și soția mea eram printre puțini turiști din oraș. Îmi place Egiptul care nu e arătat turiștilor”, susține Dan Negru care, din toamnă, prezintă o nouă emisiune la Kanal D, “Tu urmezi”.

ADVERTISEMENT

”Europa a devenit un mare mall tras la indigo”

Întrebat cum își alege vacanțele, dacă face acest lucru în funcție de buget sau de alte criterii, Dan Negru susține că este atras de natură și de cultură. În opinia lui, Europa a devenit ”un mare mall tras la indigo”. De aceea, prezentatorul preferă să se ”refugieze” în vacanțe în cu totul alte locuri, atunci când vrea să plece din țară.

”Depinde, vacanțele cu copiii sunt cele din resorturi, dar celelate, când le avem, le petrecem departe de zonele turistice, dar nu neapărat în natură.

Îmi plac locurile cu alte culturi, cu alte obiceiuri decât cele europene. Europa a devenit un mare mall tras la indigo.

Nu cred că bugetul îi atrage, cât diversitatea culturii, a locurilor. La câteva ore de zburat de România intri pe un alt continent, cu alte obiceiuri, la care se adaugă căldura din timpul iernii noastre. E fascinant să pleci la -5 grade și peste câteva ore să aterizezi la +20”, a mai declarat prezentatorul Jocul cuvintelor, de la postul Kanal D, pentru FANATIK.

În noiembrie 2017, Dan Negru se afla în vacanţă în Orientul Mijlociu, zonă cu numeroase conflicte și atacuri teroriste. La momentul respectiv, vedeta a scris pe Facebook că Ministerul de Externe i-a avertizat pe români să evite călătoriile în Peninsula Sinai, Republica Arabă şi Egipt.
„300 de oameni ucişi de musulmani în timp ce se rugau într-o moschee! Adică, musulmani ucişi de musulmani!”, scria Dan Negru, pe pagina lui de Facebook.

Andreea Bănică nu mai vrea vacanțe în Egipt

Incidentul din Egipt i-a reamintit și cântăreței Andreea Bănică de experiența traumatizantă trăită în ultimul sejur petrecut acolo. Ultima vacanță a solistei în Egipt a fost în noiembrie 2021. La vremea respectivă, vedeta se plângea că în aeroport, la întoarcere, a fost percheziționată ca la poliție. Andreea a mai afirmat atunci, că autoritățile au exagerat cu controlul corporal.

În schimb, Oana Roman susține că ea va mai merge oricum în Egipt, în ciuda tragediilor petrecute acolo. Fiica lui Petre Roman spune nu face scufundări și nu se simte în pericol. ”Eu merg oricum în Egipt. Nu fac eu scufundări… Problema a fost în larg. Deci, nu mă afectează cu nimic”, a declarat Oana Roman, pentru FANATIK. 

Cine este românca ucisă de rechini în Egipt

Românca ucisă de rechinul Mako, Roxana Donisan, era din Suceava. Pasiunea ei pentru călătorii și scufundări era cunoscută de către familia și prietenii ei. Românca lucra ca inspector la Administrația Finanțelor Publice, iar pe biroul său avea un afiș cu adâncurile Mării Roșii. Rechinul Mako a omorât-o chiar în ultima ei zi de vacanță. Înaintea ei, o altă femeie a fost ucisă în largul mării. O austriacă de 68 de ani a fost ucișă în același fel și aproximativ în același loc. Aceasta era căsătorită cu un bărbat din Egipt.

 

ADVERTISEMENT
Tags: