Fotbal intern

Dan Nistor, aproape de o mutare la Universitatea Craiova. Oltenii au bătut palma cu Dinamo pentru transferul jucătorului

03.01.2020 | 18:01
Dan Nistor aproape de o mutare la Universitatea Craiova Oltenii au batut palma cu Dinamo pentru transferul jucatorului
Dan Nistor, aproape de o mutare la Universitatea Craiova. Oltenii au bătut palma cu Dinamo pentru transferul jucătorului
ADVERTISEMENT

Dan Nistor, cel mai important jucător al lui Dinamo în cele 22 de etape scurse din sezonul 2019-2020, este foarte aproape de plecarea din Ștefan cel Mare. ”Decarul” dinamoviștilor are șanse mari de a ajunge la rivala Universitatea Craiova, acolo unde ar urma să fie pregătit de fostul selecționer Victor Pițurcă.

Dan Nistor, aproape de transferul la Universitatea Craiova. Oltenii au bătut palma cu Dinamo pentru transferul jucătorului

Universitatea Craiova este aproape de lovitura începutului de an 2020 în Liga 1. Conform celor de la Prosport, Dan Nistor ar urma să ajungă la gruparea de pe ”Ion Oblemenco”, iar luni, 6 ianuarie, dacă toate părțile se vor pune de acord, jucătoru va parafa noul contract.

ADVERTISEMENT

În schimbul fotbalistului de 31 de ani, Dinamo va primi 300.000 de euro. Nistor, care mai avea contract cu echipa lui Dusan Uhrin până în 2020, are pregătită o ofertă salarială de 20.000 de euro pe lună la noua sa echipă.

Cele două cluburi s-au înțeles asupra detaliilor mutării, iar dacă Dan Nistor va fi și el de acord cu oferta financiară a oltenilor, mutarea se va realiza săptămâna viitoare.

ADVERTISEMENT

Dan Nistor, pierdere grea pentru Dinamo

Plecarea lui Dan Nistor de la Dinamo ar reprezenta o lovitură cruntă pentru formația antrenată de Dusan Uhrin. Pe lângă căpitan, ”câinii” și-ar pierde și cel mai important om din echipă, ”creierul” de la mijlocul terenului.

  • 1.100.000 de euro este cota lui Dan Nistor pe Transfermarkt.com

Trecut de 30 de ani, Dan Nistor s-a dovedit a fi, și în acest sezon, jucătorul care a tras echipa după el. A evoluat în 15 partide de Liga 1, a marcat trei goluri și a oferit 10 pase de gol, cele mai multe ale unui jucător din campionatul intern.

ADVERTISEMENT

Probleme cu banii și conflictul cu fanii, motivele plecării lui Nistor

Dan Nistor ar avea mai multe motive pentru care ar alege să părăsească ”haita”. Deși a anunțat în nenumărate rânduri că va fi dinamovist toată viața, Nistor a spus dar că și-ar dori să plece de la gruparea condusă de Dusan Uhrin dacă va avea o ofertă bună pentru el, dar și pentru clubul patronat de Ionuț Negoiță.

”Eu sunt un dinamovist şi voi rămâne dinamovist toată viaţa, dar dacă va veni o oferta bună pentru mine şi pentru club, mă voi gândi. Am o vârstă şi trebuie să am grijă şi de familia mea”, a declarat Dan Nistor despre o plecare de la Dinamo, în decembrie.

Dan Nistor, dorit și de FCSB

Universitatea Craiova nu e singura echipă de top din Liga 1 care l-a dorit pe Dan Nistor. La finalul lui 2019, Gigi Becali s-a declarat și el interesat de transferul decarului dinamovist.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali declara în decembrie că își dorește ca Dan Nistor să ajungă la vicecampioana României, dar doar dacă mijlocașul central ar semna din postura de jucător liber de contract și a explicat de ce. Acesta susține că fotbalistul are un salariu mare și nu e dispus să plătească pentru transferul său.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Gaz Metan: 3.60 este cota pentru ”Total goluri: 2”. Vezi aici toate cotele!


 

ADVERTISEMENT