Fotbal intern

Dan Nistor, mărturii emoționante: ”Părinții n-au avut încredere în mine!” + ”M-au vândut pe șapte mingi și un rând de echipament!”

26.11.2019 | 11:42
Dan Nistor marturii emotionante Parintii nau avut incredere in mine  Mau vandut pe sapte mingi si un rand de echipament
ADVERTISEMENT

Despre Dan Nistor, căpitanul lui Dinamo, se știe că nu și-a făcut junioratul și că ajunsese la un moment dat să lucreze chiar ca paznic de noapte la un hotel. Nu prea se cunoaște însă felul în care a ajuns fotbalist de primă ligă de aici, deși la 20 de ani nu făcuse niciun antrenament serios! 

Dan Nistor povestește cum a ajuns fotbalist. Patru ore de fotbal în fiecare zi!

Căpitanul lui Dinamo, Dan Nistor, și-a adus aminte că părinții au refuzat ”să-l dea la fotbal” când era copil. ”La noi, la Rucăr, era puțin mai complicat. Părinții n-au avut posibilitățile necesare să mă trimită la o școală de fotbal. Și n-au avut încredere în mine, pe vremea aceea poate și copiii născuți la țară nu erau văzuți prea bine când mergeau în orașele mari și le-a fost frică să nu mă pierd dacă dau de greu pe acolo”, a rememorat Nistor într-un interviu pentru Muscel TV.

ADVERTISEMENT

Cum a învățat fotbalul? Simplu, în curtea școlii, în detrimentul orelor de curs. ”Mă trezeam la 7 dimineața. La 8 începeam orele, stăteam de obicei doar la prima. Pe urmă, de la 9 până la 13, când se termina programul în Generală, eram doar pe terenul din curtea școlii” , își amintește Nistor.

Mergea la meciuri la echipa comunei Rucăr, în liga a 5-a, aproape etapă de etapă. ”Nu mă gândeam niciodată că o să ajung fotbalist. Chiar mă gândeam la câteva meserii, fotbalul era doar așa, de plăcere, renunțasem la ideea că pot să ajung în prima ligă, sau ceva de genul”.

ADVERTISEMENT

Benone Lazăr de la Internațional n-a mai plătit nici măcar mingile pe el!

Șansa lui s-a numit Benone Lazăr, patronul celor de la Internațional Curtea de Argeș. L-a văzut la finala Cupei Județene, la Pitești și l-a plăcut. ”De la Rucăr la Internațional am fost vândut pentru șapte mingi și un rând de echipament. Mingile au ajuns, însă nu toate. Iar echipamentul n-a mai ajuns până la urmă”, povestește Nistor.

Numai că după ce l-au cumpărat, stafful tehnic al celor de la Internațional s-a luat cu mâinile de cap când au văzut că proaspătul transfer nu are nicio legătură cu ce înseamnă un fotbalist profesionist. Și l-au trimis direct la Câmpulung, în Liga a treia, împrumutat, ca să învețe bazele fotbalului! Avea 19 ani.

ADVERTISEMENT

”După primul antrenament la Liga a 3-a nu am putut să mă mișc, am dormit 4 ore. Am avut mult noroc și foarte mult talent, cred. Atlfel nu se explică unde am ajuns. Aveam mari probleme pentru că nu făcusem nimic. A fost cel mai greu an din viața mea”, povestește Nistor.

  • 9 pase decisive și 3 goluri are Dan Nistor în acest sezon din Casa Pariurilor Liga 1, în 12 meciuri jucate
  • 1,3 milioane de euro a fost cea mai mare sumă plătită pentru Dan Nistor în carieră. Sunt banii cu care Evian (prima ligă a Franței la acea dată) l-a cumpărat de la Pandurii Tg. Jiu
ADVERTISEMENT

 

 

Tags: