Fotbal intern

„Dan Păltinişanu” va fi demolat. Planul bănăţenilor cu legendara arenă

Consiliul Judeţean Timiş, instituţia care administrează Stadionul ”Dan Păltinişanu”, are de gând să demoleze actuala arenă.
28.02.2018 | 15:47
Dan Paltinisanu va fi demolat Planul banatenilor cu legendara arena

Asta fiindcă stadionul se află într-un stadiu foarte mare de degradare. Deja autorităţile au luat decizia să nu mai vândă bilete la peluza sud şi tribuna a doua: “Dacă se degradează în ritm alert, nu îmi permit să îl las deschis. Starea de degradare e avansată. Pică tribuna, e vechi, de 60 de ani”, a declarat preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra.

Astfel, ridicarea unui nou stadion de fotbal a devenit o necesitate întrucât repararea arenei nu este una rentabilă: „Cred că nu se mai rentează o investiţie în actualul stadion, cred că ar necesita o investiţie destul de mare, pentru că discutăm de ceea ce înseamnă reabilitarea infrastructurii, de ceea ce înseamnă consolidarea tribunelor, ceea ce nu cred că Timişoara şi Timişul mai merită să investească bani în stadionul construit în 1960, cred că merită un stadion nou, modern.”

Stadion construit din fonduri proprii la Timişoara

Preşedintele CJ Timiş a anunţat că investiţia va fi făcută din fonduri proprii: „O să ne facem strategia financiară, ca să ştim şi valoarea unei astfel de investiţii. La momentul acesta nu ştim care este valoarea unei astfel de investiţii. Mai mult ca sigur nu o să primim finanţare de la Compania Naţională de Investiţii pentru stadion, trebuie să fiu sincer şi corect în acest sens, pentru că avem solicitare la CNI pentru sala polivalentă.”

Asta deoarece autorităţile centrale investesc în infrastructura necesară găzduirii Euro 2020: „CNI la momentul acesta va investi în cele patru stadioane din Bucureşti pentru că au obligaţia de a le pune în funcţiune în 2019, începutul anului 2020, ţinand cont că suntem organizatori în ceea ce înseamnă o etapă în campionatul european de fotbal şi conform regulamentului fotbalului internaţional, pe lângă Arena Naţională trebuie să asigurăm stadioane puse la punct pentru antrenamente”, a declarat Călin Dobra.

Deocamdată, nu se ştie cât va costa ridicarea unui nou stadion. Preşedintele CJ Timiş spune însă că investiţia poate fi asumată de Consiliul Judeţean, având în vedere că investiţia poate fi realizată în trei ani.