Dan Petrescu a ajuns în Turcia și a semnat cu Kayserispor! Anunţul oficial al turcilor

Traian Terzian   
în Fotbal international
10/01/2021, 18:09
Dan Petrescu a ajuns în Turcia și a semnat cu Kayserispor! Anunţul oficial al turcilor
Dan Petrescu a ajuns în Turcia și a semnat cu Kayserispor! Anunţul oficial al turcilor (sursă foto: Kayserispor Twitter)

Tehnicianul Dan Petrescu a ajuns în Turcia și a semnat contractul cu echipa Kayserispor după o întâlnire cu oficialii clubului.

UPDATE, 10 ianuarie, ora 18:10 / Dan Petrescu a fost prezentat oficial la Kayserispor. Antrenorul român a semnat un contract valabil pentru un an şi jumătate cu posibilitatea de prelungire pe încă un an.

“Dorim ca acordul să fie unul benefic pentru comunitatea noastră şi ăi dorim succes domnului Petrescu”, au anunţat turcii.


După 17 partide disputate, echipa la care sunt legitimaţi Cristian Săpunaru, Silviu Lung şi Denis Alibec ocupă locul 18, retrogradabil, cu 16 puncte, la trei puncte de Genclerbirligi, de pe locul 17, care asigură menţinerea în prima ligă turcă.

În vârstă de 53 de ani, antrenorul român şi-a reziliat contractul cu CFR Cluj la 20 noiembrie 2020, iar locul acestuia a fost luat de Edi Iordănescu.

Dan Petrescu o va antrena pe Kayserispo. Tehnicianul e în Turcia

După o vacanță petrecută la Dubai, Dan Petrescu a ajuns duminică în Turcia pentru a prelua conducerea tehnică a echipei Kayserispor. Conbform cotidianului Sabah, antrenorul a mers de la aeroportul din Kayseri la complexul sportiv al echipei pentru a se întâlni cu preşedintele clubului, Berna Gozbaşi, şi cu alţi membri din conducerea grupării.

”Sunt foarte încântat pentru că e prima dată cînd lucrez la un club din Turcia. Aştept cu nerăbdare să muncesc pentru a menţine Kayserispor în prima ligă. Am fost în contact cu preşedintele în ultimele două săptămâni. Am urmărit ieri meciul şi sunt foarte mulţumit de rezultat”, a declarat Petrescu pe aeroport.

Dan Petrescu va semna, luni, 11 ianuarie, contractul şi va conduce apoi primul antrenament. Tehnicianul român îl va înlocui la Kayserispor pe Samet Aybaba și va avea ca obiectiv salvarea de la retrogradare.

Turcii au anunțat de câteva zile că totul a fost decis în privința sosirii lui Dan Petrescu la Kayserispor. Antrenorul român a acceptat provocarea de a salva de la retrogradare o echipă aflată într-o situație critică.

”Bursucul” a vorbit la superlativ despre Alibec, de-a lungul ultimilor ani, însă nu a avut posibilitatea să îl antreneze. S-a vehiculat, în vara lui 2020, că CFR, pe atunci antrenată de Petrescu, ar fi făcut o ofertă pentru atacant. Acesta nu a ajuns, însă, în Gruia.

Dan Petrescu și-a stabilit și colaboratorii pentru noua experiență în antrenorat. ”Bursucul” va lucra la Kayserispor cu Valeriu Bordeianu și Costin Curelea, ambii deținători de licență PRO în antrenorat, dar și cu Bogdan Aldea. Este posibil ca Dan Petrescu să păstreze și unii dintre actualii angajați ai clubulkui turc.

Închide ×