Fotbal intern

Dan Petrescu a băgat frica în jucătorii de la CFR. “Sunt dictator!”

23.05.2018 | 08:12
Dan Petrescu a bagat frica in jucatorii de la CFR Sunt dictator

Dan Petrescu a băgat frica în jucătorii de la CFR. Antrenorul formaţiei din Gruia a câştigat titlul în sezonul 2017-2018, dar “Bursucul” regretă că echipa lui a fost eliminată din Cupa României şi susţine că şi-ar fi dorit să joace în finală. Mai mult, Dan Petrescu a dezvăluit că se teme de jucătorii care nu evoluează, deoarece aceştia pot produce conflicte în vestiar.

Atunci când vine vorba despre modul în care antrenează, Dan Petrescu recunoaşte că este stresant şi că le cere foarte multe lucruri jucătorilor săi. Mai mult, acesta a anunţat că în sezonul 2018-2019 va impune mai multe reguli stricte.

Dan Petrescu a băgat frica în jucătorii de la CFR. “Bătrânii puteau face fiţe!”

…despre cel mai mare regret: “Mai am un gust amar. Mi-aş fi dorit să fim acum în finala Cupei României şi să o câştigăm şi pe aceasta duminică. E un trofeu care mie îmi place, n-am cucerit niciodată Cupa şi voiam s-o am în palmares”, a spus Dan Petrescu pentru Gazeta Sporturilor.

…despre cea mai mare temere: “Mie îmi e frică de ăia care nu joacă. Aceia care nu joacă creează stări conflictuale. Mai vorbesc, mai spun una, alta, vorbim de 27 de jucători. Eu n-am fost niciodată omul să spună: “Nu vreau fotbalişti mulţi! Nu, eu vreau mulţi, ca să existe competiţie”. Eu vreau bătaie la antrenament, cei mai buni să joace, iar cei care nu sunt pe teren au aceleaşi merite ca şi titularii când ieşi campion. Păi, Luchin. Balde, Mailat, Costache, Ioniţă, Rus şi Mureşan s-au comportat excelent la antrenament. Iar bătrânii puteau face fiţe. Toţi au dat ce au avut mai bun.”

“Vreau să bag nişte reguli noi la echipă!”

…despre antrenorul Dan Petrescu: “Sunt stresant, cer mult. La mine emunca. Un copil îl creşti nu doar cu vorbe frumoase şi cu mângâieri, nu merge doar cu pupături, mai trebuie să-i arăţi şi partea rea. Sacrificiu! Asta vreau. Iar cei mai în vârstă le-au arătat drumul tinerilor. Nu găseşti pe toate drumurile un Culio, un Hoban, un Deac, un Camora. Doamne, eu am fotbalişti exemplari, profesionişti. Costache îmi zicea. “Mister, eu nu credeam că există fotbalist precum Culio! Ce fotbalist e, cum se poate antrena!”. Păcat că nu mai poate juca pentru naţionala României. Nu vii la antrenament, OK, însă la lucrurile grave nu te iert! Sau cum a făcut Omrani, eu nu tolerez, te duci afară. Uite, la Urziceni, a venit un jucător beat, l-am luat deoparte. “Fii atent, nu află nimeni, presă, nimeni, te pup, te iubesc, a doua oară dacă se-ntâmplă eşti afară, nu mai exişti pentru mine! Prima ţi-o iert, deşi n-aveai voie”. Sunt şi dur, dar ştiu cum să le împac. Şi eu am greşit ca fotbalist. Trebuie să fii un dictator democrat. Nu merge cu prea multă democraţie. La anul vreau ca disciplina să fie şi mai mare. Vreau să bag nişte reguli noi la echipă, cine se adaptează şi vrea e bine. Spiritul câştigă, nu talentul. Ce să fac doar cu talentul?”

Dan Petrescu s-a duelat în sezonul 2017-2018 cu Gigi Becali şi Mihai Stoica, dar după ce a devenit campion al României a primit un mesaj de la Gigi Becali. Vezi aici ce i-a transmis patronul FCSB-ului.