Fotbal intern

Dan Petrescu a plecat de la Urziceni după ce a dus echipa în primăvara europeană! Se repetă scenariul după 10 ani şi la CFR Cluj? “Dacă vine o ofertă de la Chelsea ce fac? Stau aici?”

19.12.2019 | 17:47
Dan Petrescu a plecat de la Urziceni dupa ce a dus echipa in primavara europeana Se repeta scenariul dupa 10 ani si la CFR Cluj Daca vine o oferta de la Chelsea ce fac Stau aici
ADVERTISEMENT

Dan Petrescu a reuşit o primă parte excelentă a sezonului cu CFR Cluj. După ce a adus al doilea titlu consecutiv în Gruia, SuperDan a reuşit să califice echipa în primăvara europeană din Europa League dintr-o grupă cu Lazio, Celtic şi Rennes. Însă, parcursul fabulos nu garantează rămânerea lui Petrescu la CFR şi la anul, la fel cum s-a întâmplat şi la Unirea Urziceni cu un deceniu în urmă. 

Dan Petrescu a plecat de la Urziceni după ce a dus echipa în primăvara europeană!

În sezonul 2008-2009, Dan Petrescu a reuşit “minunea” cu Unirea Urziceni şi a devenit campion al României cu micuţa localitate ialomiţeană. Pe atunci, coeficientul României permitea campioanei calificarea directă în grupele UEFA Champions League, iar Unirea a reuşit un parcurs fabulos.

ADVERTISEMENT

Echipa lui Dan Petrescu a fost distribuită într-o grupă alături de Sevilla, Stuttgart şi Rangers. A adunat 8 puncte după ce a învins Sevilla şi Rangers, însă a pierdut calificarea în optimile Ligii în meciul decisiv cu Stuttgart. Totuşi, Unirea a mers în 16-imile Europa League.

Doar că după aceste rezultate fabuloase, Dan Petrescu a ales să plece înainte de Anul Nou. Atunci, “Bursucul” a acceptat oferta ruşilor de la Kuban Krasnodar care îi ofereau un contract pe cinci ani. Astfel, Unirea Urziceni a jucat în 16-imile Europa League împotriva lui Liverpool sub conducerea unui nou antrenor, Ronny Levy.

ADVERTISEMENT
Dan Petrescu a plecat de la Urziceni după ce a dus echipa în primăvara europeană! Se repetă scenariul după 10 ani şi la CFR Cluj? "Dacă vine o ofertă de la Chelsea ce fac? Stau aici?"
Dan Petrescu a plecat de la Urziceni după ce a dus echipa în primăvara europeană! Se repetă scenariul după 10 ani şi la CFR Cluj? “Dacă vine o ofertă de la Chelsea ce fac? Stau aici?” FOTO: Dan Petrescu, în meciul cu Rangers din Champions League, sezonul 2009-2010

La 10 ani de la episodul Urziceni, Dan Petrescu este dorit tot de ruşi

Scenariul din 2019 pare copiat la indigo, având acelaşi actor, Dan Petrescu. Antrenorul lui CFR Cluj este momit tot din Rusia,de FK Soci, informaţie oferită în exclusivitate de FANATIK. CFR Cluj mai are un joc de disputat în acest an, cu FC Voluntari, iar după aceea, Dan Petrescu îşi va clarifica situaţia de la club.

CFR Cluj a reuşit să obţină 12 puncte într-o grupă din Europa League cu Lazio, Rennes şi Celtic, reuşind să învingă fiecare echipă. Ardelenii vor evolua în 16-imi împotriva celei mai titrate formaţii din competiţie, FC Sevilla. Ibericii au un număr record de 5 titluri.

ADVERTISEMENT

“Dacă vine o ofertă de la Chelsea ce fac? Stau aici?”

De altfel, “Bursucul” nu a negat o eventuală despărţire de CFR Cluj: “Dacă pierdeam cu Celtic eram cel mai prost, acum sunt cel mai bun.

Eu îmi doresc să rămân, vedeţi că am totul aici, în birou, o să las tot aici când plec în vacanţă. Dar în viaţă e posibil orice. Dacă vine o ofertă de la Chelsea ce fac? Stau aici?”, a spus Petrescu pentru gsp.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj joacă ultimul meci al anului sâmbătă, de la ora 20:00 pe terenul lui FC Voluntari. Ardelenii vor încheia anul pe primul loc în cazul în care reuşesc să se impună în faţa codaşei din Casa Pariurilor Liga 1.

  • 20.000 de euro pe lună este salariul lui Dan Petrescu
  • 500.000 de euro este prima încasată de Petrescu pentru calificarea în grupele Europa League

 

ADVERTISEMENT
Tags: