Sport

Dan Petrescu a pus capăt conflictului cu Gică Hagi și Zoli Iașko: „Le-a dat mesaj, au vorbit și la telefon”

Relațiile dintre Dan Petrescu și Gică Hagi par să fi revenit la normal, după ce antrenorul lui CFR Cluj și-a cerut scuze pentru criza de nervi avută duminică seara.
31.05.2023 | 00:23
Dan Petrescu a pus capat conflictului cu Gica Hagi si Zoli Iasko Lea dat mesaj au vorbit si la telefon
Dan Petrescu „a îngropat securea războiului” cu Gică Hagi. FOTO: Flaviu Buboi/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Învinsă pe teren propriu de Farul în ultima etapă a play-off-ului din SuperLiga, CFR Cluj a fost la un pas să încheie dezastruos sezonul. Clujenii au fost salvați însă de Sepsi, care a câștigat și ea pe terenul Universității Craiova, și au mai primit astfel o șansă de a juca în sezonul următor al cupelor europene. Pentru asta, însă, trebuie să treacă de FC U Craiova în barajul programat joi seara, de la ora 20:30, în Gruia.

Dan Petrescu a făcut primul pas spre împăcarea cu Gică Hagi: „I-a dat mesaj, au vorbit la telefon!”

Convins că această ediție de SuperLiga se putea încheia catastrofal, prin ratarea participării în cupele europene, Dan Petrescu a făcut o adevărată criză de nervi duminică seara, la finalul partidei CFR Cluj – Farul 1-2. El a pătruns pe gazon, i-a certat pur și simplu pe jucătorii constănțeni pentru că și-au apărat corect șansele și a fost la un pas de un conflict fizic cu Zoltan Iașko, directorul sportiv al „marinarilor”.

ADVERTISEMENT

Totul pentru că, din punct de vedere sentimental, el s-ar fi simțit trădat de vechii săi prieteni Gică Hagi și Gică Popescu, culisele acestei „ieșiri în decor” fiind prezentate în exclusivitate în emisiunea FANATIK SUPERLIGA.

Timpul rezolvă însă toate problemele. La două zile după incident, când spiritele și nervii s-au calmat, Dan Petrescu pare că și-a recunoscut greșeala și a făcut primul pas spre împăcare cu cei pe care i-a jignit.

ADVERTISEMENT

„Am vorbit cu Dan, mi-a spus că le-a trimis mesaje lui Zoli Iașko, lui Gică Hagi, a și vorbit cu ei la telefon. Relația pe care Dan o are cu Gică Popescu și cu Gică Hagi nouă ne e greu să o percepem, e la un nivel superior.

În fotbal, există profesionalism și felicit Farul Constanța nu doar pentru că a câștigat campionatul, ci pentru că a tratat competiția cu seriozitate”, a declarat Cristi Balaj, președintele lui CFR Cluj, la Digisport.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu își va cere scuze public într-o conferință de presă

Mai mult decât atât, tehnicianul lui CFR Cluj a decis să-și ceară scuze public pentru comportamentul său de la meciul cu Farul în cadrul unei conferințe de presă care va avea loc miercuri, cu o zi înaintea barajului cu FC U Craiova.

„S-au acumulat foarte multe în acest campionat, avem 20 de meciuri mai mult jucate decât Farul sau U Craiova, peste 62 de partide. Cu oboseală, supărare, neputință uneori, frustrare, dezamăgire, uneori exista chiar o manie a persecuției, pentru că greșelile de arbitraj noi le-am perceput diferit.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu dorește să-și prezinte scuzele și va aborda acest subiect. El este diferit față de cum îl vedeți la televizor. Acum, e un Dan Petrescu diferit față de cel pe care l-am găsit la CFR. Este extenuat.

Acceptă mai greu să piardă, de-asta a avut atâtea performanțe ca jucător și ca antrenor. El rămâne același antrenor pe care îl recunoașteți”, a mai spus Cristi Balaj pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT