Fotbal intern

Dan Petrescu a răbufnit la conferința de presă. “Statui la fotbaliști, dacă eliminăm Celtic!” Ce zice despre plecarea lui Bogdan Andone. “Și eu am bagajele făcute!”

03.08.2019 | 17:44
Dan Petrescu a rabufnit la conferinta de presa Statui la fotbalisti daca eliminam Celtic Ce zice despre plecarea lui Bogdan Andone Si eu am bagajele facute

CFR Cluj se va duela cu Celtic Glasgow în turul 3 preliminar al Champions League, iar antrenorul campioanei României a răbufnit în conferința de presă susținută înaintea meciului pe care ardelenii îl joacă pe terenul celor de la Chindia Târgoviște, azi, ora 21.00, în etapa a 4-a din “Casa Pariurilor Liga 1”. Acesta a cerut să li se facă jucătorilor statui dacă vor reuși să treacă în play-off-ul Champions League.

Dan Petrescu a răbufnit la conferința de presă

“Celtic are o istorie incredibilă. Fanii lor sunt unici. Au fost meciuri în care veneau 25.000 de spectatori, într-o ţară străină, nu la ei în ţară. Odată ce intri în acea bază sportivă te simţi antrenor, fotbalist, om. Aş vrea ca toată România să o viziteze. Ceva senzaţional se întâmplă la Celtic. E o fabrică de fotbalişti. Mă bufnea râsul când ziceau că şansele sunt 50/50. Acolo toţi au salarii peste 1 milion. Vând jucători la echipele mari cu 30-40 de milioane, dar CFR e mai bună. Iar o presiune pusă de toată presa de fotbal. Ne comparăm noi cu Celtic la ceva? Cum a spus şi Hagi ieri, că unii jucători au fost întrebaţi ce salarii au şi au spus 3000. “Păi cu 3000 de euro noi ne luăm pantofi”. Ăştia au 100 de milioane buget, nu 50 ca şi Astana. Nu poţi să compari Astana cu Celtic. O echipă care ia an de an campionatul. Recunosc, campionatul lor nu e puternic, dar istoria lor spune că au câştigat şi Champions League. Spunea cineva că anul trecut i-a eliminat AEK Atena. Păi AEK Atena e nimeni? Nu joacă bugetul, dar în niciun caz nu putem spune că şansele sunt egale”, a spus Dan Petrescu, conform prosport.ro.

“Favorită e Celtic. Dacă noi putem face o minune, cum am făcut în ultimele două meciuri, chiar dacă nimeni nu vrea să recunoască. Chiar dacă presa spune că e normal că CFR i-a eliminat pe Astana şi Maccabi. De ce e normal? Care e motivul? Câţi jucători am cumpărat noi, după ce am câştigat campionatul? Toţi jucătorii au fost aduşi liberi. Burcă a costat 100.000, în rest toţi liberi. Dacă aveam şi eu buget măcar 10 milioane pentru transferuri, cum a zis şi Hagi, atunci spuneam şi eu că ne batem de la egal, la egal cu Celtic şi n-a fost surpriză că am eliminat Maccabi. Maccabi are jucători care câştigă între 500 şi 1 milion, toţi. Astana la fel, doar jucători de naţională, iar CFR ia doar jucători liberi. Şi cu jucătorii liberi am eliminat două echipe mai bune ca noi. Cu buget mai mare şi cu jucători mai buni. Dacă mai facem un miracol, bravo băieţilor! Să le facem statui, dacă eliminăm şi Celtic”, a mai spus Petrescu.

Fotbaliștii CFR-ului la fotografia de grup de dinaintea meciului CFR Cluj - Maccabi Tel Aviv. Sursă foto: sportpictures.eu
Fotbaliștii CFR-ului la fotografia de grup de dinaintea meciului CFR Cluj – Maccabi Tel Aviv. Sursă foto: sportpictures.eu

Ce spune Dan Petrescu despre plecarea lui Bogdan Andone de la FCSB

“Bursucul” a comentat și în legătură cu decizia lui Bogdan Andone să plece de pe banca tehnică a FCSB-ului, deși bătuse palma cu Gigi Becali în vară. Actualul antrenor al CFR-ului susține că și el are bagajul făcut și a refuzat să vorbească mai mult despre fostul tehnician al roș-albaștrilor.

“Fiecare antrenor are geanta făcută, și eu o am. Avem gențile făcute, dar nu am ce să declar despre ei. Trebuie să îi întrebați pe ei. Când vorbesc alții despre mine mă supăr. Nu îmi place când vorbesc de mine”a mai adăugat Dan Petrescu.