Fotbal intern

Dan Petrescu a răbufnit și amenință FRF. “Nu mai bag niciun jucător U21. Le-am zis conducătorilor să țină 6.000 de euro la fiecare meci!”

06.10.2019 | 14:22
Dan Petrescu a rabufnit si ameninta FRF Nu mai bag niciun jucator U21 Leam zis conducatorilor sa tina 6000 de euro la fiecare meci
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a fost eliminată de FC Botoșani din șaisprezecimile Cupei României după loviturile de la 11 metri, dar moldovenii au avut pe foaie doar 5 jucători formați la nivel național și nu 6, așa cum cere regulamentul. CFR Cluj a sesizat Comisia de Disciplină, dar moldovenii au primit o amendă de 6.300 de euro în loc să piardă meciul la masa verde.

Dan Petrescu a răbufnit și amenință FRF

Nemulțumit de decizia luată de FRF, Dan Petrescu a răbufnit și a amenințat că nu va mai introduce niciun jucător U21 în primul 11 al CFR-ului. Mai mult, acesta susține că le-a transmis conducătorilor din Gruia să păstreze pentru fiecare meci câte 6.000 de euro.

ADVERTISEMENT

“Adversarul recunoaște că a greșit și că merită să piardă. La noi în România s-a dat amendă sau nu știu ce dracului a fost. Ceva care pe mine mă uimește, sincer, nu am mai văzut așa ceva. Au plătit 6.000 de euro și gata. Le-am zis conducătorilor mei să țină 6.000 de euro la fiecare meci (n.r. pentru amenzi), că o să fac ce vreau. Nu o să bag niciun jucător sub 21 de ani, o să bag numai străini, că plătim 6.000 de euro. Asta e. S-a creat un precedent foarte urât cu această decizie. Asta nu înseamnă că noi vrem să ne calificăm neapărat așa, dar când și adversarul recunoaște că a greșit, normal trebuie să se ia doar o decizie și aceea era să câștigăm meciul”, a spus Dan Petrescu la conferința de presă susținută înaintea meciului Viitorul – CFR Cluj.

Valeriu Iftime contestă amenda primită de la FRF

Deși FRF (Federația Română de Fotbal) a decis să o amendeze pe FC Botoșani cu 6.300 de euro și să o lase în continuare să evolueze în sezonul 2019 – 2020 din Cupa României, Valeriu Iftime, finanțatorul echipei antrenate de Marius Croitoru, a anunțat că va face recurs pentru că amenda primită este prea mare.

ADVERTISEMENT

“Vom face recurs pentru că nu există niciun temei regulamentar să fim amendați și, oricum, amenda este foarte mare. La ce spectacol a oferit Botoșaniul, nu meritam așa ceva. Știam ce la început că nu vom pierde la masa verde, dar nu suntem de acord nici cu această amendă doar pentru că am greșit la completarea foii de joc”, spunea Valeriu Iftime.

Dan Petrescu în timp ce țipa la elevii săi în meciul Astra Giurgiu - CFR Cluj. Sursă foto: sportpictures.eu
Dan Petrescu în timp ce țipa la elevii săi în meciul Astra Giurgiu – CFR Cluj. Sursă foto: sportpictures.eu

Pentru CFR Cluj urmează meciul de pe terenul celor de la FC Viitorul, azi, ora 20.30, în etapa 12 din Casa Pariurilor Liga 1, sezonul 2019 – 2020. Partida va fi transmisă de Telekom Sport, Look TV și Digi Sport, iar cele mai importante faze vor fi LIVE VIDEO pe FANATIK.

ADVERTISEMENT