Sport

Dan Petrescu a renunțat la un titular. După cantonamentul CFR-ului din Austria, l-a trimis direct acasă! Exclusiv

Karol Letica, 25 de ani, nu mai este portarul campioanei CFR Cluj. Dan Petrescu a renunțat la serviciile sale din cauza accidentării din primăvară. A fost trimis acasă în Croația!
27.06.2022 | 15:11
Dan Petrescu a renuntat la un titular Dupa cantonamentul CFRului din Austria la trimis direct acasa Exclusiv
Dan Petrescu nu mai contează pe croatul Letica pentru sezonul următor. Nu i-a mai prelungit contractul. Foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CFR Cluj are probleme pentru postul de portar cu câteva zile înainte de începerea noului sezon. Dan Petrescu a renunțat la croatul Karlo Letica, titularul dintre buturi la ultimele meciuri oficiale.

Karlo Letica se desparte de CFR Cluj! Dan Petrescu a renunțat la croatul de 25 de ani, căruia-i expira contractul pe 30 iunie!

FANATIK a aflat că echipa campioană nu i-a mai propus prelungirea contractului lui Karlo Letica. Acesta era sub angajament cu CFR până pe 30 iunie 2022. Motivul despărțirii este accidentarea suferită de portar.

ADVERTISEMENT

Letica nu s-a refăcut și după cantonamentul din Austria a fost anunțat că CFR renunță la el. A plecat acasă în Croația. Letica a fost luat în pregătire de Dan Petrescu deși era incomplet refăcut în urma problemelor din primăvară la încheietura mâinii stângi.

Analizele pe care croatul le-a făcut au arătat că era nevoie urgentă de operație și de o pauză de circa două luni de recuperare. Toți medicii care au studiat cazul portarului s-au pronunțat pentru intervenția chirurgicală.

ADVERTISEMENT

Karlo Letica nu a dorit să se opereze, încercând să apeleze la varianta Marijana Kovacevic. CFR Cluj nu-și permite să riște banii din cupele europene!

Din informațiile noastre, singurul care nu a dorit să se opereze a fost chiar Letica. Acesta a încercat să-i convingă pe cei de la CFR să meargă la Belgrad, la cunoscuta Marijana Kovacevic pentru a-l face bine mult mai repede.

Oficialii nu au fost însă de acord cu această variantă. Este mult prea riscant să mergi pe mâna unui portar cu probleme, mai ales acum când urmează meciurile de calificare în grupele cupelor europene. Potul este reprezentat de milioanele de euro de la UEFA.

ADVERTISEMENT

Karlo Letica i-a impresionat pe toți cei de la CFR când a jucat cu această accidentare la meciul cu Craiova, care a decis titlul. Președintele Cristi Balaj și antrenorul Dan Petrescu l-au lăudat pe croat pentru sacrificiul făcut. Letica era titular bătut în cuie, acesta fiind și motivul pentru care i s-a dat voie lui Hindrich să plece la Kisvarda.

CFR Cluj se bazează acum doar pe Bălgrădean și Sava! Transferul lui Popa e blocat! Florin Niță, una dintre variante!

După despărțirea de Letica, Dan Petrescu mai are două variante pentru postul de portar. Este vorba despre veteranul Cristi Bălgrădean și de tânărul Răzvan Sava. E clar nevoie de transferul cel puțin încă unui goal-keeper.

ADVERTISEMENT

Aducerea lui Mihai Popa de la Voluntari, titularul naționalei de tineret, este blocată momentan. Omul văzut de Petrescu ca fiind varianta ideală U21 pentru campionat mai are un an de contract cu ilfovenii. Suma oferită de CFR pentru el nu a fost considerată suficientă.

FANATIK a aflat că șefii CFR-ului muncesc intens la noul transfer în aceste zile. Sunt variante din străinătate, dar există și soluția Florin Niță de la Sparta Praga, despre care a scris Prosport. Oricum, CFR va aduce cât mai rapid portar. Probabil că primul meci oficial, Supercupa cu Sepsi de la Arad, pe 9 iulie, îl va avea pe Bălgrădean titular.

  • 4 meciuri a jucat Letica pentru CFR Cluj în sezonul anterior, toate în play-off. A venit la Cluj pe 11 octombrie 2021
  • 6 croați mai are Dan Petrescu în lot după despărțirea de Letica: Cvek, Kolinger, Brucic, Muhar, Debeljuh, Dugandzic
ADVERTISEMENT