Fotbal international

Dan Petrescu a retrogradat în China şi a pierdut trei milioane de dolari! Ce spun şefii lui CFR Cluj

02.11.2018 | 16:48
Dan Petrescu a retrogradat in China si a pierdut trei milioane de dolari Ce spun sefii lui CFR Cluj
ADVERTISEMENT

Dan Petrescu a ratat matematic menţinerea în prima ligă din China. Românul a retrogradat cu echipa sa Guizhou Zhicheng şi a pierdut bonusul de 3 milioane de dolari oferit de chinezi. Formaţia condusă de Dan Petrescu a pierdut în etapa a 28-a pe teren propriu cu Guangzhou R&F, scor 0-2. Au marcat pentru echipa oaspete fostul jucător al lui Palermo, Eran Zahavi, şi chinezul Lu Lin. Cu două etape înainte de finalul campionatului, echipa antrenată de român a pierdut orice şansă de a mai scăpa de retrogradare.

Dan Petrescu are un salariu fabulos în China, 5 milioane de dolari, dar românul putea să mai primească alte 3 milioane dacă îşi îndeplinea obiectivul de a se menţine în prima ligă. Cu 21 de puncte, Guizhou Zhicheng nu doar că a retrogradat, dar nu mai poate scăpa nici de ultimul loc. Pentru că nu şi-a îndeplinit obiectivul, după cele două etape rămase de jucat, cel mai probabil Dan Petrescu se va despărţi de gruparea din China.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu a retrogradat în China. CFR Cluj anunţă că Toni Conceicao rămâne antrenorul campioanei

Retrogradarea lui Dan Petrescu în China a reaprins discuţiile despre o eventuală revenire a sa la CFR Cluj. Directorul sportiv al campioanei, Daniel Stanciu a ţinut să clarifice situaţia. “În ultima vreme au apărut foarte multe speculaţii şi nu numai pe tema întoarcerii lui Dan Petrescu la CFR Cluj. E o avalanşă de astfel de speculaţii, asta e când o echipă e pe primul loc, deranjează. E o luptă ca şi pe teren. În ceea ce îl priveşte pe Dan Petrescu, el e apreciat foarte mult pentru performanţa realizată aici, dar în acest moment antrenorul nostru este Antonio Conceicao” a spus oficialul lui CFR Cluj.

Dan Petrescu şi medalia de campion obşinută cu CFR Cluj în sezonul 2017-2018
Dan Petrescu şi medalia de campion obţinută cu CFR Cluj în sezonul 2017-2018

CFR Cluj este prima în Liga 1, motiv pentru care clubul ardelean nu mai caută antrenor. Chiar ieri am avut o discuţie cu o parte din acţionarii clubului şi dacă lucrurile continuă pe aceeaşi linie chiar ne gândim la prelungirea contractului cu Antonio Conceicao pentru încă un sezon. El este antrenorul echipei de pe primul loc”, a spus într-o conferinţă de presă directorul sportiv, Daniel Stanciu.

ADVERTISEMENT
  • 150.000 de euro pe sezon este salariul lui Toni Conceicao la CFR Cluj
Tags: