ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Dan Petrescu a stat la grătar cu Alin Minteuan, iar trei zile mai târziu l-a dat afară! Culisele războiului de la CFR Cluj. Exclusiv

Autor: Marius Tuhut | 01.05.2020 | 12:40
Dan Petrescu a stat la grătar cu Alin Minteuan, iar trei zile mai târziu l-a dat afară! Culisele războiului de la CFR Cluj. Exclusiv
Dan Petrescu își îndeplinește un vis: „Aș fi foarte fericit! E cel mai bun român” (sursă foto: sportpictures.eu)

La CFR Cluj e stare de urgență. Campioana ultimelor două ediții ale Ligii 1 are emoții în privința obținerii licenței pentru sezonul următor din cauza restanțelor financiare către jucători. FANATIK a aflat că omul de legătură între vestiar și patronat, Marian Copilu, a avut de rezolvat unele probleme personale, iar atribuțiile sale au fost preluate de antrenorul Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT

La CFR, Petrescu centrează, Petrescu dă cu capul

Prin calificarea în primăvara europeană, CFR Cluj a obținut de la UEFA aproximativ 15 milioane de euro. Cu toate acestea, conducerea clubului feroviar nu a reușit să acopere restanțele financiare ale jucătorilor și staff-ului. Mai exact primele din campionat, dar mai ales cele pentru calificarea în grupele Europa League și pentru victoriile europene care au urmat. 

Marian Copilu, cel care era apelat de jucători în privința problemelor cu banii, s-a retras de câteva săptămâni la București, invocând probleme personale. Surprinzător, atribuțiile lui Marian Copilu au fost preluate de Dan Petrescu. De altfel, căpitanul Mario Camora i-a anunțat de curând pe colegii săi pe contul comun de whatsapp că pentru problemele legate de bani fiecare jucător va vorbi în privat cu antrenorul. Iar tehnicianul și-a luat rolul de manager în serios.

ADVERTISEMENT

Duminică la grătar, miercuri scandal

Mai nou, Dan Petrescu, împreună cu secretarul general al clubului, Ionuț Ivașcu, sunt cei care îi sună pe angajații clubului care au de încasat restanțe financiare pentru a le cere reeșalonarea plăților. Așa s-a întâmplat și în cazul “secundului” Alin Minteuan, care a dezvăluit situaţia lui pentru FANATIK.

“A existat o hârtie că ni se plătesc banii până la 15 februarie 2020, hârtie pe care eu am înregistrat-o la FRF. Bineînțeles că nu s-a întâmplat nimic pe 15 februarie, nici măcar nu s-a adus în discuție depășirea acelui termen. Nimeni nu ne-a spus nimic, deși au trecut lunile. Eu nici măcar nu am sunat să-mi cer banii care mi se cuvin. Iar marți, 28 aprilie, am fost contactat telefonic… Doar două persoane știau despre discuția avută marți: Dan Petrescu și avocatul Ioan Ivașcu, a menționat Minteuan pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Ulterior, Petrescu s-a arătat indignat că “secundul” său nu a fost de acord cu propunerea de amânare a datoriilor. Interesant este faptul că, cu doar câteva zile înainte de izbucnirea scandalului, Petrescu a participat la un grătar acasă la Minteuan. 

Minteuan și-a primit o parte din datorii

Pentru a nu se trezi cu un proces la comisii chiar în preajma termenului limită de depunere a dosarului pentru licențiere, conducerea CFR-ului a făcut un pas înapoi în războiul cu Alin Minteuan. Acestuia i-a fost virată deja în cont aproximativ jumătate din suma datorată.   

ADVERTISEMENT

O lună la dispoziție pentru stingerea datoriilor

În situația lui Alin Minteuan sunt mai mulți jucători din lotul CFR-ului care nu par dispuși să accepte o nouă reeșalonare a primelor restante. Astfel, conducerea CFR-ului are la dispoziție o lună de zile pentru a stinge datoriile stringente în vederea obținerii licenței pentru sezonul următor, după ce Comitetul de urgență al FRF a prelungit în ședința de luni termenul de grațiere pentru îndeplinirea criteriilor financiare până la 29 mai, în loc de 30 aprilie.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!