Fotbal international

Dan Petrescu a “vîndut” polonezilor secretele Stelei

Fost jucător la Steaua, dar şi antrenor în Polonia, la Wisla Cracovia, Dan Petrescu, în prezent tehnicianul celor de la Dinamo Moscova, a oferit un interviu pentru site-ul oficial al Legiei...
19.08.2013 | 18:49
Dan Petrescu a vindut polonezilor secretele Stelei
ADVERTISEMENT

Fost jucător la Steaua, dar şi antrenor în Polonia, la Wisla Cracovia, Dan Petrescu, în prezent tehnicianul celor de la Dinamo Moscova, a oferit un interviu pentru site-ul oficial al Legiei Varşoviei. “Bursucul” s-a arătat încrezător în şansele Stelei, dar a şi dezvăluit cîteva dintre secretele campioanei României, referitor la unii dintre jucători sau la atmosfera care va fi pe “Naţional Arena”.

Legia.com: Miercuri, Legia întîlneşte Steaua Bucureşti, în prima manşă din faza play-off-ul Ligii Campionilor. Ce ne puteţi spune despre campioana România?

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu: Steaua este o echipa foarte puternică, care sezonul trecut şi-a arătat valoarea în Europa League. În opinia mea, bucureştenii sînt marii favoriţi ai acestei duble confruntări. Ei arată o formă bună şi în acest sezon. O arată şi victoria clară obţinută în faţa celor de la CFR. Nu am văzut Legia, aşa că îmi e greu să îi evaluez potenţialul. Am auzit că au avut un sezon foarte bun, au luat titlul şi cupa, dar, cu toate acestea îi aşteaptă o misiune dificilă.

Steaua şi-a pierdut o vedetă, pe Rusescu. Este slăbit atacul acum?

Steaua nu este dependentă de vreun jucător pentru că antrenorul are multe puncte forte în echipă. Popa, Latolevlici, Bourceanu, Nikolici, Tănase – sînt doar cateva dintre ele. Echipa de la Bucuresti pune o mare presiune pe apărările adverse, îi place jocul de atac. Legia trebuie să fie pregătită, miercuri, pentru un efort uriaş.

ADVERTISEMENT

Întîlnirea de miercuri va avea loc la Arena Naţională din Bucureşti.
În opinia mea, acest lucru ar trebui să fie un avantaj pentru Steaua. Jucătorii Legiei trebuie să se aştepte la o atmosferă fierbinte, stadionul se va umple, iar fanii din Bucureşti vor ridica moralul pentru echipa lor favorită. Este suficient să spunem că, în ultimul sezon, acolo au pierdut, printre altele, Chelsea şi Ajax Amsterdam.

Este pregătită Steaua să joace în Liga Campionilor?

Cred că da, după cum a arătat în Liga Europa. Echipa a fost construită în cîţiva ani, se bazează pe cei mai buni jucători români, care sînt şi la echipa naţională. Acum, jucătorii Stelei doresc să evolueze la cel mai înalt nivel. În opinia mea, Steaua e una dintre cele mai bune echipe din această parte a Europei şi poate face mai mult de o surpriză.

ADVERTISEMENT

În ultimii ani, cluburile din România au fost frecvent în faza grupelor din Liga Campionilor şi Europa League. Care este secretul acestui succes?
În opinia mea, în România sînt jucători buni, dar nu se poate exploata pe deplin potenţialul lor. Tinerii jucători merg de multe ori în străinătate. În plus, mai este şi lipsa de stabilitate financiară la cluburi, după cum reiese din exemplele Dinamo Bucureşti şi Unirea Urziceni.

Cine are prima şansă în duelul Legia – Steaua?
Mi-e greu să anticipez, dar cred că echipa de la Bucureşti va juca în Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT