Fotbal intern

Dan Petrescu admite tensiunile din vestiarul CFR-ului: ”Nu pot face 30 de oameni fericiți”

19.10.2019 | 09:16
Dan Petrescu admite tensiunile din vestiarul CFRului Nu pot face 30 de oameni fericiti
ADVERTISEMENT

Suntem aproape de jumătatea sezonului regulat, iar strategia lui Dan Petrescu a funcționat. CFR Cluj a reușit să prindă grupele unei competiții europene fără a-și periclita parcursul din Liga 1 unde ocupă fotoliul de lider. Aceasta în condițiile în care clujenii au disputat 25 de meciuri în toate competițiile, fără să folosească niciodată aceeași formulă de start, de la un meci la altul. Ceea ce ar fi putut aduce confuzie în jocul ”vișiniilor” s-a dovedit o rețetă de succes, datorată în primul rând modului în care a fost construit lotul de jucători, dar și imperativului de a folosi doi jucători cu vârsta sub 21 de ani.

Dan Petrescu admite tensiunile din vestiarul CFR-ului: ”Nu pot face 30 de oameni fericiți”

Lucrurile la CFR Cuj se vor schimba, însă, din iarnă. Dan Petrescu a admis că îi e greu să gestioneze tensiunile dintr-un vestiar suprapopulat. Are 30 de jucători de câmp la dispoziție și, chiar dacă a aplicat un sistem de rotație, tot au rămas fotbaliști care au evoluat puțin sau deloc. Pașcanu, Butean, Sylla, Mailat, Horj sau Andrei Mureșan sunt câteva exemple. În pauza dintre tur și retur, CFR își va ajusta lotul de jucători.

ADVERTISEMENT

”Vom avea probabil un lot mai subțire pentru că vom juca numai în campionat și poate în Europa League, dacă ne calificăm. Eu am o misiune foarte grea. Mi-am asumat acest lucru când am făcut lotul. Nu e ușor să faci 30 de oameni fericiți. Pentru că jucătorul e fericit atunci când joacă. Dacă-l pui pe bancă e mai bine, nu-l pierzi de tot, când îl trimiți în tribună, însă, mai greu reacționează.

Eu decid care e mai în formă, nu înseamnă că am ceva împotriva lor. Din păcate, acum avem și mai puține meciuri. Când erau multe ne plângeam că jucăm prea des. Sigur tensiunile vor fi mari în vestiar, pentru că vor fi mulți jucători nemulțumiți”, a declarat tehnicianul clujenilor.

ADVERTISEMENT
Dan Petrescu, despre tinerii din lotul CFR-ului: ”Trebuie să lupte din greu pentru postul de titular”
Dan Petrescu, despre tinerii din lotul CFR-ului: ”Trebuie să lupte din greu pentru postul de titular”. Sursa foto: sportpictures.eu

Dan Petrescu, despre tinerii din lotul CFR-ului: ”Trebuie să lupte din greu pentru postul de titular”

Petrescu spune că internaționalul de tineret adus de la Leicester, Alex Pașcanu, trebuie să lupte din greu pentru un loc de titular în Gruia. Fundașul central a prins 19 minute cu FCSB și a fost integralist în Cupă, la Botoșani.

”El n-a jucat nicăieri la seniori în cariera lui. A jucat doar la Leicester, echipa a doua. Campionatul României nu se compară cu nivelul de la echipa a doua din Anglia. A făcut un meci bun în Cupă, la Botoșani. Dar nu uitați că fundași centrali la CFR sunt Vinicius, Boli, Burcă, adică nume grele. Sperăm ca în viitor să prindă un loc de titular, fie în centru, fie în bandă. Trebuie să prindă mai mult timp cu mine. Eu acuma am vrut să-l bag și a plecat la U21. Pur și simplu cu Pașcanu n-am avut timp de nimic, să-l cunosc mai bine”, a explicat ”Bursucul”.

ADVERTISEMENT

Și fundașul de bandă Mihai Butean are probleme în a se acomoda la CFR. După transferul de la Astra, Mihai a prins câteva meciuri în tricoul clujenilor, dar apoi a rămas de etape bune în afara lotului.

”Și el, și Sylla suferă, înțeleg. Pe unele posturi am chiar trei opțiuni, sunt mari bătălii pentru un loc de titular. În ultimul timp îmi place ce văd la Butean, la antrenamente. Când a venit n-a jucat rău în primele meciuri, dar nici foarte bine. Apoi, la antrenamente, am văzut o scădere în evoluțiile lui. Nu toți jucătorii se adaptează imediat la CFR”, susține Petrescu.

ADVERTISEMENT

Petrescu atacă din nou regula jucătorului U21 și vrea mai mulți jucători pe bancă

Antrenorul CFR-ului mai spune că șefii fotbalului românesc ar trebui să aibă alte priorități și că regula cu jucătorii U21 n-ar trebui să fie una dintre ele. ”Uitați-vă în Serie A. De ce nu introducem și noi un număr mai mare de jucători pe banca de rezerve (12 în Italia)? De ce îi plătesc? Ca să-i țin mai bine în tribună? Și VAR vreau. Nu înțeleg. De ce nu vrem nimic în România? De ce nu vrem să progresăm?”.

  • CFR Cluj este lider în Casa Pariurilor Liga 1 după 12 etape, cu 24 de puncte
ADVERTISEMENT
Tags: