Fotbal international

Dan Petrescu ar putea prelua o echipă națională. Salariul oferit de selecționată este unul uriaș

12.12.2020 | 12:08
Dan Petrescu ar putea prelua o echipa nationala Salariul oferit de selectionata este unul urias
ADVERTISEMENT

Dan Petrescu, fostul antrenor de la CFR Cluj, este pe lista naționalei Emiratelor Arabe Unite. Dacă va semna cu selecţionata arabă, antrenorul român va fi plătit regește. 3 milioane de dolari oferă arabii noului tehnician, conform Gulf Football News.

Emirati Mahdi Ali, care a antrenat selecționata Emiratelor Arabe Unite din 2012 până în 2017 este unul dintre tehnicienii luați în calcul pentru a-l înlocui pe Jorge Luis Pinto la naționala acestei țări.

ADVERTISEMENT

Printre antrenorii de pe lista Emiratelor Arabe Unite se află și Dan Petrescu, fost tehnician la CFR Cluj. Știrea este pe contul de Twitter Arab Gulf Football News, una dintre cele mai informate surse din Golf.

Dan Petrescu nu duce lipsă de oferte

Alți antrenori de pe lista acestei țări sunt Hector Cuper, Robert Prosinecki sau Marcel Keizer. Antrenorul român a avut pe vremea când o antrena pe campioana României mai multe propuneri din țările arabe. Șefii lui CFR Cluj nu l-au lăsat să părăsească echipa. Aceștia i-au spus că are clauză de reziliere de două milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Un alt tehnician, Zoran Mamic, de la Dinamo Zagreb, a spus nu ofertei din Golf pentru Emirate, notează același site. Dan Petrescu ar urma să încaseze aproximativ trei milioane de dolari pe an dacă va semna. După calculele ziariștilor din acel loc, antrenorul român ar fi a treia variantă luată în calcul după Emirati Mahdi Ali și Robert Prosinecki.

Fostul component al ”Generației de Aur” este un tehnician liber în prezent. După ce a părăsit-o pe CFR Cluj a zis că vrea o vacanță, însă ziariștii din Bulgaria notează că șefii celor de la Ludogoreț au luat legătura cu el și i-au cerut să preia echipa.

ADVERTISEMENT

Și Celtic îl vrea pe antrenorul român

Tehnicianul român a părăsit-o pe campioana României cu câteva zile înainte de jocul contra lui ȚSKA Sofia din Europa League. Fără el pe banca tehnică, CFR Cluj a acumulat numai un punct în ultimele două jocuri din grupă și nu a reușit să se califice în faza următoare a competiției europene. Cei de la Young Boys i-au comparat pe fostul și actualul tehnician de la CFR Cluj.

Nici cei de la Celtic nu mai sunt mulțumiți de antrenorul Neil Lennon și caută pe altcineva ținând cont că marea rivală Glasgow Rangers are un început de campionat foarte bun și amenință dominația ”catolicilor”. Celtic a reușit să câștige titlul în Scoția în ultimele nouă sezoane!

ADVERTISEMENT

Echipa scoțiană a pus ochii pe Dan Petrescu la jocurile directe din 2019. Atunci, campioana României a scos-o pe Celtic din preliminariile Ligii Campionilor, iar apoi au jucat din nou în grupele celei de-a doua competiții europene de club. Dan Petrescu a fost înlocuit la CFR Cluj de Edi Iordănescu.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: