Fotbal international

Dan Petrescu are amintiri superbe din Scoția! Cum a umilit-o Unirea Urziceni pe Glasgow Rangers în Champions League. VIDEO

30.07.2019 | 23:22
Dan Petrescu are amintiri superbe din Scoția, din vreama când se afla pe banca tehnică a defunctei Unirea Urziceni

Tehnicianul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, are amintiri superbe din Scoția, din vreama când se afla pe banca tehnică a defunctei Unirea Urziceni. Actuala campioană din Casa Pariurilor Liga 1 a trecut de israelienii de la Maccabi Tel Aviv și s-a calificat în turul trei preliminar al Champions League, acolo unde va întâlni formația Celtic Glasgow, campioana Scoției.

Dan Petrescu are amintiri superbe din Scoția

Deși meciul se anunță a fi unul extrem de dificil, mai ales că Celtic Glasgow are o valoare de piață de trei ori mai mare valorând 24,4 milioane de euro și a trecut cu un sec 7-0 la general de estonienii de la Nomme Kalju, Dan Petrescu are amintiri frumoase din Scoția de pe vremea când pregătea Unirea Urziceni. Tehnicianul român a obținut o victorie care a făcut înconjurul lumii pe celebrul stadion Ibrox Park.

În sezonul 2009-2010 al Champions League, Unirea Urziceni obținea o calificare istorică în faza grupelor, acolo unde a fost repartizată într-o grupă extrem de dificilă cu FC Sevilla, VfB Stuttgart și Glasgow Rangers. În etapa a treia, elevii lui Dan Petrescu au câștigat în deplasarea din Scoția cu 4-1 prin golurile marcate de actualul manager sportiv de la CFR Cluj, Marius Bilașco, autogolurile lui Lafferty și McCulloch și reușita argentinianului Pablo Brandan.

Dan Petrescu îi dă indicații lui Billel Omrani în meciul CFR Cluj – FC Astana din Champions League

Arlauskis se afla în lotul Unirii Urziceni la meciul cu Glasgow Rangers

Surprinzător este faptul că în lotul de atunci al Unirii Urziceni se afla un jucător care este sub comanda lui Dan Petrescu și în acest moment la CFR Cluj. Este vorba de portarul lituanian Giedrius Arlauskis, cel care pe Ibrox Park a fost rezerva lui Martin Tudor. Din păcate, în sezonul 2009-2010, Unirea Urziceni s-a clasat doar pe locul trei în grupă și a ratat calificarea în faza optimilor de finală, deși a acumulat 8 puncte.

Prima manșă a dublei CFR Cluj – Celtic Glasgow, din turul trei preliminar al Champions League, se va disputa la 6 sau 7 august pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu”, în timp ce returul este programat o săptămână mai târziu pe Celtic Park din capitala Scoției. Ambele întâlniri vor fi transmise în format LIVE VIDEO și LIVE TEXT pe FANATIK.

Tags: